Τα 12 σημάδια που μαρτυρούν ότι η οικογένειά σας δεν εγκρίνει τη σχέση σας

    Ημερομηνία:

    Όλες οι οικογένειες είναι περίπλοκες και συχνά, οι παρανοήσεις και οι παρεξηγήσεις, είναι αναπόδραστες. Είναι πολύ δύσκολο, να είσαι ενθουσιασμένος με τη σχέση σου και να μην μπορείς να το μοιραστείς με την οικογένειά σου, επειδή δεν εγκρίνει τον σύντροφό σου. Ωστόσο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού δεν είστε μόνοι. Το σημαντικότερο είναι να νιώθετε ότι σας βλέπουν, σας ακούν και καταλαβαίνουν τις ανησυχίες και τα άγχη σας.

    Τα 12 σημάδια που μαρτυρούν ότι η οικογένειά σας δεν εγκρίνει τη σχέση σας

    • Δεν θέλουν να τον γνωρίσουν
    • Δεν τον προσκαλούν σε γιορτές και διοργανώσεις
    • Δεν τον κάνουν να νιώθει άνετα
    • Δεν τον βάζουν στις φωτογραφίες
    • Οι συζητήσεις είναι άβολες
    • Δεν σας ρωτούν ποτέ τι κάνει
    • Αδιαφορούν όταν μιλάτε για τον σύντροφό σας
    • Επικρίνουν τον σύντροφό σας μπροστά στα μάτια σας
    • Συγκρίνουν τον σύντροφο με τους πρώην σας
    • Σας προτείνουν να γνωρίσετε άλλον σύντροφο

    Πώς εκφράζονται οι χαρακτηριστικές συμπεριφορές που δείχνουν ότι η οικογένειά σας δεν εγκρίνει τον σύντροφό σας

    Δεν θέλουν να τον γνωρίσουν

    Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη κατάσταση, η οποία προκαλεί δισταγμό και αμφιβολίες, τόσο για τον σύντροφό σας, όσο και για εσάς. Μπορεί η οικογένειά σας να μην θέλει να γνωρίσει τον σύντροφό σας επειδή δεν ξέρει τι να περιμένει, ή ίσως ν’ ανησυχούν για την ευτυχία σας. Μπορεί να είναι ο πρώτος σύντροφος που τους γνωρίζετε και να νιώθουν αμηχανία, να μην ξέρουν πως να το διαχειριστούν.

    Αν δεν τους ρωτήσετε, μπορεί και να μην μάθετε ποτέ. Χωρίς καχυποψία και εριστική διάθεση, προσεγγίστε τους και ζητήστε να μάθετε τους λόγους για τη συμπεριφορά τους. Όταν πεισθούν για το πόσο σημαντικός είναι ο σύντροφός σας, θα πέσουν οι άμυνές τους.

    Δεν τον προσκαλούν σε γιορτές και διοργανώσεις

    Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι ευκαιρίες για σύνδεση και έκφραση αγάπης και ενδιαφέροντος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον, όταν βλέπετε ότι ο σύντροφός σας είναι ανεπιθύμητος, πονάτε, αφού ο αποκλεισμός του είναι μία έμμεση έκφραση αποδοκιμασίας.  Ακόμη και όταν δεν γίνεται επίτηδες όμως, πονάει.

    Μιλήστε στην οικογένειά σας, εκφράστε τα συναισθήματά σας. Μόνο μέσα από την επικοινωνία θα καταλάβετε τι είναι αυτό που οδηγεί σ’ αυτή τη συμπεριφορά.

    Δεν τον κάνουν να νιώθει άνετα

    Όταν η οικογένειά σας δεν προσπαθεί να κάνει τον σύντροφό σας να νιώσει άνετα, δημιουργείται μία πολύ άβολη και αφιλόξενη κατάσταση.  Η απουσία ζεστασιάς μπορεί να οφείλεται στην αδιαφορία, την αμηχανία ή την αδεξιότητα της οικογένειά σας. Σε κάθε περίπτωση, έχει σημασία να επικοινωνήσετε. Ακόμη ένα εξόφθαλμο σημάδι της μη αποδοχής του συντρόφου, είναι ο αποκλεισμός του από τις οικογενειακές φωτογραφίες.

    Δεν τον βάζουν στις φωτογραφίες

    Οι οικογενειακές φωτογραφίες έχουν  μοναδική αξία και οι οικογένειες τους θεωρούν σαν μικρούς θησαυρούς. Άλλωστε, αποτελούν την οπτική απόδειξη της αγάπης, των πιο στενών σου προσώπων και των στιγμών που έχετε ζήσει μαζί.

    Αν η οικογένειά σας αρνείται να βάλει στο οπτικό της πεδίο τον σύντροφό σας, μπορεί, με τον τρόπο αυτό, να σας εκφράζει την αποδοκιμασία της προς τη σχέση σας. Ακόμη μία χαρακτηριστική ένδειξη, είναι επίσης, οι άβολες, αμήχανες συζητήσεις.

    Οι συζητήσεις είναι άβολες

    Οι αμήχανες συζητήσεις είναι αναπόφευκτες, πόσω μάλλον όταν η οικογένεια δεν εγκρίνει τον ερωτικό σας σύντροφο. Αν το αίσθημα της δυσφορίας και της αμηχανίας δεν υποχωρεί, ήρθε η ώρα να ανησυχήσετε. Αν κάθε σας κουβέντα, παρουσία του συντρόφου είναι βεβιασμένη, είναι καιρός να κάνετε μία σοβαρή συζήτηση με την οικογένειά σας.

    Δεν σας ρωτούν ποτέ τι κάνει

    Η οικογένειά μας υποτίθεται ότι πρέπει να δείχνει ενδιαφέρον για τη ζωή μας συνολικά και τη συντροφική μας ζωή ειδικότερα. Όταν οι άνθρωποί σας δεν ρωτούν ποτέ για τον σύντροφό σας, είναι σαν ν’ αδιαφορούν για την ύπαρξή του και, κατά συνέπεια, για ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας. Δύο είναι οι πιθανότητες: είτε δεν ενδιαφέρονται, ή δεν αποδέχονται τον σύντροφό σας.

    Αδιαφορούν όταν μιλάτε για τον σύντροφό σας

    Μιλώντας για τον σύντροφό σας στην οικογένειά σας, είναι λογικό να περιμένετε μία ζεστή ανταπόκριση. Όταν η ανταπόκριση ή το ενδιαφέρον δεν εκφράζονται ποτέ, η συζήτηση γίνεται αφύσικη και εσείς, νιώθετε ότι μιλάτε μόνοι σας. Είναι σαν να μην δίνουν δεκάρα τσακιστή για εσάς και τη σχέση σας.  Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να κάνετε την οικογένειά σας να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι για εσάς ο σύντροφός σας και να τους δώσετε να καταλάβουν ότι η συμπεριφορά αυτή σας πληγώνει.

    Επικρίνουν τον σύντροφό σας μπροστά στα μάτια σας

    Αν η οικογένειά σας πει μία κουβέντα για τον σύντροφό σας, δεν χάλασε ο κόσμος. Αν ωστόσο, δεν σταματούν να επικρίνουν τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει, τότε μάλλον δεν τον εγκρίνουν για εσάς. Όμως, η κατάσταση αυτή είναι έντονα επώδυνη. Ακόμη χειρότερο όμως είναι όταν τον επικρίνουν, συγκρίνοντάς τον με τους πρώην συντρόφους σας.

    Συγκρίνουν τον σύντροφο με τους πρώην σας

    Είναι σαφές ότι, αν η οικογένειά σας, συγκρίνει τον σύντροφο με τους πρώην σας, δεν τον θέλει για εσάς. Παραλληλίζοντας τον σύντροφό σας με άλλους που είχατε στο παρελθόν, η οικογένειά σας μένει κολλημένη στο παρελθόν, αδιαφορώντας για την ευτυχία σας στο σήμερα. Αν όλοι οι άλλοι βλέπουν ότι έχετε έναν καλό σύντροφο εκτός από τους δικούς σας, αυτό δείχνει ότι δεν μπορούν να τον αποδεχτούν.  Δεν αποκλείεται να υπαινιχθούν ότι πρέπει να γνωρίσετε και άλλους ανθρώπους.

    Σας προτείνουν να γνωρίσετε άλλον σύντροφο

    Αν, παρόλο που είστε δεσμευμένοι, η οικογένειά σας, σας «προξενεύει» σε άλλους, δείχνουν ότι δεν εγκρίνουν τον άνθρωπο που έχετε στο πλάι σας. Το μήνυμα είναι προφανές και είναι απογοητευτικό να βιώνετε την αποδοκιμασία της οικογένειας για τον σύντροφό σας.  Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η οικογένειά σας έχει μη ρεαλιστικά πρότυπα για τον σύντροφο που πρέπει να είναι δίπλα σας.

    Tip: Υπάρχει η περίπτωση, η οικογένειά σας να μην αποδέχεται τον σύντροφό σας επειδή είναι πράγματι, κακός χαρακτήρας, ή κακή επιρροή για εσάς, και στην περίπτωση αυτή πρέπει να ανοίξετε τ’ αυτιά σας και να τους ακούσετε.

    Αν, από την άλλη, είστε μέλος μίας πολύ επικριτικής οικογένειας που δεν θέλει να δεχτεί έναν υπέροχο άνθρωπο, κάτι τέτοιο σας πληγώνει αφού δεν μπορούν να χαρούν μαζί σας. Σε κάθε περίπτωση, μην φοβάστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας όπου χρειάζεται.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνάντηση του Αν. Περιφερειάρχη Χ. Μπονάνου με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Απανταχού της Γης Πανοπουλαίων Ηλείας

    Τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Αναπτυξιακού, Κοινωνικού και...

    Οι Έλληνες αναπολούν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου – Αποκαλυπτική έρευνα

    Η μεγάλη έρευνα της Metron Analysis, με την οποία...

    Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια 44χρονη στο Πέραμα – κατήγγειλε ότι την βίασε συνάδελφός της σε απορριμματοφόρο

    Εφιαλτικές στιγμές φέρεται να έζησε μία 44χρονη γυναίκα, η...

    ΑΧΑΙΑ: Σειρά έργων για την προστασία από τη διάβρωση στον Κορινθιακό – Ποιες περιοχές αφορούν

    Μία σειρά έργων προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού...