ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΠΑΣ: Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στη Μαιζώνος

    Ημερομηνία:

    Την  άμεση ανάγκη για να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, εξέφρασε μιλώντας στον Max Fm ο ένας εκ των επικεφαλών της Εμπορικής Ανανέωσης Γιάννης Ρούπας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ρούπας στην Δήμητρα Μπαλαφούτη οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος έχουν ήδη καθυστερήσει αρκετά και όπως φαίνεται είναι αρκετά δύσκολο το έργο να παραδοθεί μέσα στον Νοέμβριο.

    Τι σημαίνει αυτό; Η Μαιζώνος ο πιο εμπορικός δρόμος της Πάτρας θα είναι την εορταστική περίοδο ένα μεγάλο εργοτάξιο, με ότι αυτό σημαίνει για τα μαγαζιά του κέντρου και για την εμπορική δυναμική της τοπικής αγοράς, στο πιο κομβικό σημείο του χρόνου.

    «Είμαστε εξ αρχής, σύμφωνοι με την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, αρκεί να υπάρχουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις ώστε να μην μετατραπεί σε ένας δρόμος για καταστήματα εστίασης κυρίως όπως έγινε με την Ρήγα Φεραίου» τόνισε δείχνοντας ότι συμφωνεί  με το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου στον Δήμο για την μη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο νέο πεζόδρομο.

    «Όμως οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και θα πρέπει να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν η Μαιζώνος είναι ένα εργοτάξιο την περίοδο των γιορτών, τότε αυτό θα σημαίνει σε συνδυασμό με την αναμενόμενη λειτουργία του μεγάλου εμπορικού κέντρου στην πρώην ΑΒΕΞ, όπου διαβάζουμε ότι θα λειτουργήσουν εκεί μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, το τέλος του τοπικού εμπορίου και των μικρών μαγαζιών που εκπροσωπούμε».

    Ο ίδιος εξέφρασε ανοικτά τους φόβους του για την τύχη του πρώτου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Πάτρας, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις εργολαβίες που αφορούν το έργο και ότι ο κίνδυνος για να χαθεί ένα πρόγραμμα που θα έδινε μεγάλη ανάσα στην τοπική αγορά, είναι πλέον ορατός.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στο Σούλι

    Η «καρδιά» του 26ου Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού χτυπάει αυτό...

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών στα 100 μέτρα πεταλούδα οι Ντουντουνάκη και Δαμασιώτη

    Με τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών, άρχισαν στην "Paris...

    Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας

    Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του ο Πρόεδρος του...

    Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

    Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων γυναικών έχει λάβει...