Γιατί η Ταϊτή θα φιλοξενήσει μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

    Ημερομηνία:

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισίου είναι προ των πυλών και όλα είναι έτοιμα για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, η οποία ξεκινά στις 26 Ιουλίου. Όλα τα βλέμματα θα στραφούν στην «πόλη του φωτός», καθώς το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων θα διεξάγεται εκεί. Βέβαια, δράση θα υπάρχει σε όλη την χώρα όπως στη Μασσαλία και στη Λυών που θα διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και την Λιλ που θα διεξαχθεί η φάση των ομίλων του μπάσκετ

    Ωστόσο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά δεν θα βρίσκεται στο Παρίσι, ούτε στη Γαλλία. Δεν θα είναι καν στο ίδιο ημισφαίριο. Τo Teahupo’o στην Ταϊτή, ένα από τα πιο γνωστά surf spots στον κόσμο θα φιλοξενήσει τους αγώνες surfing για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Teahupo’o σημαίνει «Τοίχος από Κεφάλια» και τα κύματα εκεί κρύβουν πολλούς κινδύνους.

    nakas
    Γιατί η Ταϊτή θα φιλοξενήσει μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

    Τη δεκαετία του 1920, οι φίλοι του surfing, συμπεριλαμβανομένου του τρεις φορές Ολυμπιονίκη στην ελεύθερη κολύμβηση, Ντιουκ Καχανάμοκου, άρχισαν να κάνουν αγώνες για την προσθήκη του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Πολλά χρόνια αργότερα, το surfing τελικά εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για τους Αγώνες του Τόκιο το 2020 και φέτος θα είναι μόλις η δεύτερη φορά ύπαρξής του.

    Η επιλογή της Ταϊτής εκπληρώνει μία από τις υποσχέσεις των διοργανωτών του Παρισιού, που υποσχέθηκαν να μοιράσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλη τη γαλλική επικράτεια. Η Ταϊτή έγινε γαλλική αποικία το 1880 και τώρα θεωρείται αυτόνομη υπερπόντια χώρα της Γαλλικής Δημοκρατίας. Είναι μία τοποθεσία που είναι καλά γνωστή στην κοινότητα του surfng, βρισκόμενο περίπου 9.700 μίλια και 21 ώρες πτήσης μακριά από το Παρίσι, το Teahupo’o θα αποτελέσει μία από τις πιο απομακρυσμένες πόλεις που φιλοξενούν έναν Ολυμπιακό αγώνα.

    Γιατί η Ταϊτή θα φιλοξενήσει μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

    «Αυτό είναι ένα μαγικό μέρος και τα κύματα στο Teahupo’o είναι εκπληκτικά» είπε ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, Τόνι Εστανγκέ, μετά από επίσκεψη στον χώρο της εκδήλωσης το 2022. «Το όραμά μας ήταν πάντα να παρέχουμε τις πιο εντυπωσιακές συνθήκες για τους σέρφερς και το άθλημα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ταϊτή θα υλοποιήσει αυτό το όραμα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΑΡΑΣ: Υπό έκδοση η «Διπλή ζωή»

    O Πατρινός συγγραφέας Κώστας Λογαράς ανήρτησε στο fb το νέο,...

    Η Ουκρανή Alena Omovych εντυπωσιακή με μπικίνι σε πισίνα στην Μύκονο

    Η Ουκρανή Alena Omovych εντυπωσιακή με μπικίνι σε πισίνα...

    Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Άκη Δημόπουλο

    Σήμερα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πατρινού Άκη...
    Best Shop