Σάλος με γνωστό Πατρινό! Εμεινε άδικα στη φυλακή 10 μήνες! Του στέρησαν την γέννηση του παιδιού του

    Ημερομηνία:

    ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΤΡΙΝΩΝ

    Εμεινε άδικα στη φυλακή 10 μήνες γεννήθηκε το παιδί του και το είδε… την περασμένη Παρασκευή!

    Του Κ. Φλαμή (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

    Δύο Πατρινοί, ο Σ.Μ. και ο Χ.Μ. έμειναν άδικα δέκα μήνες μέσα στην φυλακή. Την Παρασκευλη αθωώθηκαν πανηγυρικά τόσο οι δύο όσοι και οι άλλοι τέσσερις συνκατηγορούμενοί τους, για την καταγγελία εκβιασμού κλπ από Πατρινό ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων. Μάλιστα ο Σ.Μ. είχε πρόσφατα κάνει οικογένεια, τον Σεπτέμβριο του 2023 προφυλακίστηκε άδικα και τον Δεκέμβριο γεννήθηκε το παιδί του. Η σύζυγός του ήταν έγκυος και ο πλέον πανηγυρικά αθώος Πατρινός δεν ένιωσε τη χαρά να παρευρίσκεται στη γέννηση του παιδιού του. Κατά τη διάρκεια της πολυήμερης ακροαματικής διαδικασίας στα Δικαστήρια της Πάτρας δεν απεδείχθη καμία πράξη από όσες καταλογίζονταν εις βάρος τους και έτσι κρίθηκε ότι είναι αθώοι. Μάλιστα απεδείχθη πως κακώς οι δύο γνωστοί Πατρινοί μπήκαν στην φυλακή με προσωρινή κράτηση μέχρι την δικάσιμο. Tους έξι, είχε καταγγείλει γνωστός Πατρινός ο οποίος όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, ενώ αρχικά ενέδιδε στους εκβιασμούς και τις απειλές, αναγκάστηκε να πάει στην Αστυνομία όταν ένας εκ των κατηγορουμένων… τον απείλησε πως θα σκοτώσει τον γιο του. Συνολικά τους κατηγορούσε εκτός από τους εκβιασμούς και για υπεξαίρεση αυτοκινήτων και χρημάτων με συνολικό ύψος 130.000 ευρώ. Όπως υποστήριξε, αρχικά είχε συναλλαγή με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» ο οποίος του είχε πει πως θα έφερνε κάποια αυτοκίνητα. Στη συνέχεια μπήκαν στο μαγαζί του, 3 «μπράβοι» που ζήτησαν να αγοράσουν 3 πολυτελή αυτοκίνητα BMW 420 grand coupe 2020 μοντέλο, Mercedes CLA  και C220 coupe. Όπως είπε στο Δικαστήριο, τα οχήματα ποτέ δεν πληρώθηκαν και αντί για χρήματα… βγήκαν όπλα! Μάλιστα όταν πίεζε να του επιστραφούν τα οχήματα του ζήτησαν και 40.000 ευρώ για να του επιστρέψουν… το ένα! Τον Σεπτέμβριο του 2023 τον κάλεσαν στην Παραλία Πατρών. Του ζήτησαν 10.000 ευρώ, τελικά πήραν 3.000 ευρώ και εκεί… απείλησαν πως θα σκοτώσουν το παιδί του. Ετσι ήρθε σε συνεννόηση με την Ασφάλεια και οι δράστες συνελήφθησαν.

     

    Η Αστυνομία είχε ανακοινώσει τότε πως μετά τις συλλήψεις, σε σωματικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες βρήκαν και κατάσχεσαν προσημειωμένο χρηματικό ποσό – προϊόν εκβιασμού, αλλά και αυτό κατέπεσε στην ακροαματική διαδικασία. Πλέον οι δύο προφυλακισθέντες αποφυλακίσθηκαν ενώ δεν αποκλείεται να υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές κατά του καταγγέλλοντος. Και οι έξι κατηγορούν τον ιδιοκτήτη της μάντρας πως «έστησε» την υπόθεση. Το ζήτημα είναι το πως η Αστυνομία της Πάτρας συνέταξε ένα κατηγορητήριο με βάση κατάθεση και τελικά στο Δικαστήριο αυτό κατέπεσε πανηγυρικά. Και δύο άνθρωποι την πλήρωσαν.

    Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ενός εκ των κατηγορουμένων Χρήστος Τσόλκας δήλωσε: Δυστυχώς οι προανακαριτικές αρχές, αρκέστηκαν στην αναξιόπιστη όπως αποδείχθηκε κατάθεση του μηνυτή. Δεν προέβησαν σε καμία άλλη προανακριτική ενέργεια προς επιβεβαίωση ή διάψευση των καταγγελλομένων, οργάνωσαν μία πρόχειρη επιχείρηση για την σύλληψη των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα η κατηγορία να καταπέσει με θόρυβο στο ακροατήριο, δυστυχώς όμως δύο άνθρωποι έμειναν προφυλακισμένοι επί δεκάμηνο στις φυλακές, και είδε το παιδί του το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής για πρώτη φορά. Χρειάζεται μία μεγαλύτερη προσοχή στον χειρισμό των υποθέσεων, σίγουρα απαιτείται διασταύρωση της όποιας καταγγελίας προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα και να μην ταλαιπωρούνται άδικα οι πολίτες».

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Προβλέψεις για «καυτό» Αύγουστο – Πού και πότε θα σημειωθούν 43άρια τις επόμενες ημέρες

    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και ειδικότερα, μέχρι την...

    Από σήμερα, Τρίτη, οι ψηφιακές τροποποιητικές δηλώσεις φόρου γονικής παροχής και δωρεάς

    «Τέλος» βάζει στις ατελείωτες ουρές στην εφορία η ψηφιακή...

    Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

    Μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου, θα καταβληθούν συνολικά 81.963.651 ευρώ σε...