Το μπαχαρικό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

    Ημερομηνία:

    Ένα κοινό μπαχαρικό που βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, σύμφωνα με μελέτες. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η κανέλα, πέρα από την υπέροχη γεύση που χαρίζει σε διάφορα πιάτα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών.

    Για όσους αγωνίζονται με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, η διατήρηση αποθέματος κανέλας στην κουζίνα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική. Οι ειδικοί έχουν αναγνωρίσει την κανέλα ως ένα από τα κορυφαία μπαχαρικά για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα και είναι εύκολα διαθέσιμη, είτε σε μορφή σκόνης είτε σε ξυλάκια.

    Μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να μιμηθεί τις επιδράσεις της ινσουλίνης και να βοηθήσει το σώμα σας να μετακινήσει τη ζάχαρη από την κυκλοφορία του αίμα στα κύτταρα σας. Μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καθιστώντας πιο αποτελεσματική τη μεταφορά της ζάχαρης στα κύτταρα.

    Μια ερευνητική μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση 1,5 γραμμαρίων σκόνης κανέλας την ημέρα για 12 εβδομάδες μείωσε σημαντικά τα επίπεδα ινσουλίνης νηστείας και βελτίωσε την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η κανέλα θα μπορούσε να μειώσει την αιμογλοβίνη A1c σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 κατά 0,27% έως 0,83%.

    Η κανέλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες αποτελούν το 18% του περιεχομένου της. Αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, βελτιώνοντας περαιτέρω την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

    Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η κανέλα μειώνει τη χοληστερόλη και μειώνει τη φλεγμονή μέσα στον οργανισμό. Η ενσωμάτωση της κανέλας στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τα τριγλυκερίδια και την ολική χοληστερόλη, μειώνοντας ενδεχομένως και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

    Τα οφέλη της κανέλας για την υγεία

    • Πιθανή μείωση της αρτηριακής πίεσης
    • Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

    Η τακτική κατανάλωση για επτά εβδομάδες θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της αρτηριακής πίεσης. Ενώ ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων, σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να προσφέρει μια καλή δόση αντιοξειδωτικών.

    Εύκολη ενσωμάτωση στη διατροφή

    Η προσθήκη κανέλας στο πρωινό σας είναι απίστευτα απλή. Σκεφτείτε να το προσθέσετε σε χυλό βρώμης, φρέσκα φρούτα ή ακόμα και σε τσάι και καφέ ως υποκατάστατο της ζάχαρης.

    Σημείωση για τον διαβήτη τύπου 2

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 2, η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να αντιστραφεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Με την αλλαγή της διατροφής σας και την απώλεια του περιττού βάρους, είναι δυνατό να επιτύχετε και να διατηρήσετε υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα χωρίς την ανάγκη λήψης φαρμάκων.

    Τι είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση

    Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπεργλυκαιμία) εμφανίζεται όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας είναι πολύ υψηλό. Αφορά κυρίως άτομα με διαβήτη και μπορεί να είναι σοβαρή αν δεν αντιμετωπιστεί. Άτομα με διαβήτη μπορεί επίσης να εμφανίσουν χαμηλό σάκχαρο στο αίμα (υπογλυκαιμία).

    Συμπτώματα υψηλού σακχάρου στο αίμα

    Τα συμπτώματα του υψηλού σακχάρου στο αίμα συνήθως εμφανίζονται σταδιακά και μπορεί να γίνουν αντιληπτά μόνο όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας γίνει πολύ υψηλό. Κοινά συμπτώματα είναι τα εξής:

    • Έντονη δίψα
    • Συχνή ούρηση
    • Αδυναμία ή κόπωση
    • Θολή όραση
    • Απώλεια βάρους
    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα νησιά της Ελλάδας «στεγνώνουν» – Κρήτη και Νότιο Αιγαίο εκπέμπουν «SOS» για το νερό

    Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, οι υποδομές, αλλά και η αύξηση των...

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ: Μέχρι και την Κυριακή ο αφόρητος καύσωνας

    Βάσει της επικαιροποίησης του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, η ...

    Γνωστός ηθοποιός παλεύει με το τραύμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

    Αφού μίλησε για την κακοποίηση από την οποία είχε...

    Από το βίδωμα μέχρι τον τελικό έλεγχο οχημάτων: Τα ρομπότ αντικατέστησαν τους εργάτες στην Κίνα

    Τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας «κατακτούν» τα ανθρωποειδή ρομπότ στην Κίνα, τα...