ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΟΜΑΔΕΣ ΡΟΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ: Δικογραφία στον Αγ. Βασίλειο, καταγγελίες σε Αγυιά, Κόμβο Κουρτέση και Ιτιές

    Ημερομηνία:

    Εξακολουθούν να αποτελούν «πονοκέφαλο» για πολίτες και αστυνομικούς συγκεκριμένες ομάδες ρομά, πολλοί εκ των οποίων μένουν σε συνοικίες αλλά κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν «εγκληματιστεί»! Ηδη η Ασφάλεια Πάτρας σχημάτισε δικογραφία, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελέως και αφορά 5 άτομα που έχουν κατηγορηθεί για έκνομες δράσεις, σύμφωνα με όσα έχουν κατατεθεί από θύματα και κατοίκους του Αγίου Βασιλείου Ρίου, οι οποίοι έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για θορυβώδη διαμονή τους στην περιοχή.

    Σύμφωνα με το περιεχόμενο, 3 γυναίκες και 2 άνδρες παρουσιάζονται ως μέλη συμμορίας που προχώρησαν σε εκβιασμούς και υπεξαιρέσεις και κατάφεραν να κάνουν «κατάληψη» σε συγκρότημα διαμερισμάτων της οδού Λευκωσίας περιοχής Αγ. Βασιλείου, όπου και μένουν. Ο ιδιοκτήτης του έχει καταγγείλει υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων του αποβιώσαντος πατέρα του και πλαστογραφήσεις, προκειμένου να φανεί ότι υπήρξε προσυμφωνία για την αγορά διαμερισμάτων.

    Διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έχουν δηλώσει ότι αδυνατούν να συμβιώσουν με τις οικογένειες Ρομά, γιατί η συμπεριφορά τους είναι παραβατική! Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και για ομάδα ρομά που διαμένουν στην περιοχή Κόμβου Κουρτέση, ενώ ήδη έχουν ξεσηκωθεί και κάτοικοι πέριξ του γηπέδου της Παναχαϊκής πραγματοποιώντας γενικές συνελεύσεις πολυκατοικιών, κατηγορώντας γείτονές τους ρομά, για ανάλογες συμπεριφορές. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει καταγγελίες για την περιοχή των Προσφυγικών, ενώ και στις Ιτιές συγκεκριμένη παρέα ρομά κάνουν… ολονύχτια πάρτι με αποτέλεσμα η συμβίωση με άλλους κατοίκους να είναι προβληματική και σε πολλές περιπτώσεις να καλείται η Αστυνομία για να παρέμβει. Οι συγκεκριμένες ομάδες (δεν είναι όλες οι οικογένειες ρομά αλλά κάποιες μεμονωμένες) προβληματίζουν έντονα και την τοπική ΕΛ.ΑΣ. ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επέμβασης των ένστολων έχουν απειληθεί και επεισόδια. Προ ημερών αστυνομικός χτυπήθηκε και ο δράστης με «χειροπέδες» οδηγήθηκε στο Τμήμα για τα περαιτέρω. Κάτοικοι των παραπάνω συνοικιών κάνουν συχνά πυκνά καταγγελίες, όχι τόσο για παραβατική συμπεριφορά σε σχέση με κλοπές ή διαρρήξεις, αλλά κυρίως για ανάρμοστη συμπεριφορά σε σχέση με την «καλή γειτονία»!

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έως τις 22/8 οι αιτήσεις για επίδοµα κοινωνική προστασίας στα Γραφεία του Ανατολικού ∆ιαµερίσµατος

    Ο ∆ήµος Πατρέων υπενθυµίζει στους δηµότες των οποίων οι...

    Σαν σήμερα 17 Ιουλίου 1973 καύσωνας πλήττει την Ελλάδα με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 46,5 βαθμούς!

    1912   Οι κάτοικοι της Ικαρίας επαναστατούν κατά των τουρκικών αρχών....

    Γιατί «εξαφανίστηκε» η Αθηνά Ωνάση, γιατί δεν επισκέπτεται την Ελλάδα

    Μια νέα αποκάλυψη για την «εξαφάνιση» της Αθηνάς Ωνάση ήρθε στο φως...

    Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Άμεση κινητοποίηση για τη φωτιά στο Γομοστό και την προστασία της δημόσιας υγείας

    Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για...