ΝΑΝΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: «Λαμβάνω χρήματα για διεκπεραιώσεις» – Τι υποστήριξε στην απολογία της η φερόμενη ως αρχηγός της οργάνωσης

    Ημερομηνία:

    Τη δική της εκδοχή για τη συμμετοχή της στο κύκλωμα των εκβιαστών έδωσε η Νάνσυ. Στην απολογία της, την οποία έφερε στο φως η Realnews, η 43χρονη φερόμενη ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αρνήθηκε τις σοβαρές κατηγορίες και υποστήριξε ότι διεκπεραίωνε υποθέσεις πελατών της με παρακάλια και όχι με εκβιασμούς και δωροδοκίες.

     

    «Είμαι κοινωνική, ο ένας με συστήνει στον άλλον, ουδέποτε έχω εκβιάσει κάποιον καταστηματάρχη, έχω βοηθήσει πολύ κόσμο», ισχυρίστηκε η 43χρονη στο απολογητικό της υπόμνημα και υποστήριξε ότι αυτή η ενασχόλησή της αποτελούσε τη δεύτερη εργασία της προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά της: «Εργάζομαι με ένσημα και παράλληλα ως δεύτερη εργασία τυγχάνω διεκπεραιώτρια και σύμβουλος αδειοδότησης σε επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχείων, βιομηχανιών. Στο πλαίσιο της εργασίας μου λαμβάνω χρήματα προκειμένου να διεκπεραιώσω ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία διάφορων επιχειρήσεων (πληρωμές προς εφορία, ΕΦΚΑ, παράβολα κ.λπ.) και επιπλέον συνεργάζομαι με επαγγελματίες, ενδεικτικά με μηχανικούς, για την έκδοση αδειών λειτουργίας και για άλλες υποθέσεις των συγκεκριμένων πελατών».

    Ουδέποτε εκβίασε κάποιον για να πετύχει τον σκοπό της, υποστήριξε η 43χρονη στην απολογία της: «Στο πλαίσιο της ενασχόλησής μου με επιχειρηματίες, προσπαθώ για λογαριασμό τους να εξηγώ, να παρακαλώ, να ζητώ επιείκεια, να ενημερώνομαι, να προσπαθώ να βρω λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν. Είναι αυτονόητο ότι για τον λόγο αυτό έρχομαι σε επικοινωνία με υπαλλήλους από διάφορες υπηρεσίες».

    «Να καταθέσουν τα φερόμενα θύματα»

    H κατηγορούμενη ζήτησε να κληθούν όλα τα φερόμενα θύματά της να καταθέσουν αν τα εκβίασε: «Ουδείς με έχει καταγγείλει για εκβίαση! Μόνο σε κάποιες περιπτώσεις που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, υπήρχαν συνεργασία, διεκπεραίωση, επαγγελματική σχέση, παροχή υπηρεσιών, οικονομική προσφορά, αμοιβή και όχι εκβίαση. Ζητώ να κληθούν να καταθέσουν όλα τα φερόμενα θύματα εκβιασμού, ιδιοκτήτες, εκμεταλλευτές των καταστημάτων, για να διακριβωθεί εάν τους έχω εκβιάσει ή αν έχω αποπειραθεί να το κάνω. Να τους ρωτήσετε αν με ξέρουν ή αν με αναγνωρίζουν, εάν μου έχουν αναθέσει εργασίες-διεκπεραιώσεις, εάν τους έχω ενοχλήσει ποτέ, αν έχουν καταβάλει χρήματα σε εμένα ή σε άλλους για τον φερόμενο σκοπό καταβολής αυτών. Είμαι διατεθειμένη να εξεταστώ κατ’ αντιπαράσταση μαζί τους».

    Η 43χρονη αρνήθηκε και την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι επικοινωνούσε με τους συγκατηγορούμενούς της για νόμιμες δουλειές: «Οι επικοινωνίες ή και οι σχέσεις που διατηρούσα με κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς μου, δεν σημαίνει a priori ότι πρόκειται για συνεννοήσεις στο πλαίσιο της φερόμενης εγκληματικής δραστηριότητας. Από τα κατασχεθέντα και τις τηλεφωνικές συνομιλίες μου προκύπτει ότι έδινα οικονομικές προσφορές για άδειες οικοδομών, για ανακαινίσεις, αναλάμβανα τις πληρωμές διάφορων υποχρεώσεων προς το κράτος και άλλα, γεγονός που σε κάθε περίπτωση δεν εκτείνεται επί μακρόν, καθώς ασκώ τη συγκεκριμένη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες».

    135.000 ευρώ σε τάπερ

    Στο σπίτι της μητέρας της κατηγορουμένης βρέθηκαν 135.000 ευρώ, καλά κρυμμένα μέσα σε σακούλες και τάπερ. Οπως είπε η 43χρονη, ήταν χρήματα από νόμιμη δραστηριότητα. «Τα χρήματα αυτά δεν προέρχονταν από εκβίαση, αλλά ήταν οικονομίες που είχα μαζέψει από νόμιμη δραστηριότητα, αλλά και χρήματα που μου είχαν δώσει πελάτες μου για να τους πληρώσω ΦΠΑ, ένσημα, εφορίες κ.λπ. Δεν υπάρχει κοινό ταμείο. Η 75χρονη μητέρα μου και ο μικρότερος αδελφός μου ταλαιπωρούνται άδικα προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες».

    Η Αστυνομία βρήκε και μια σειρά ρολογιών, τα οποία όμως, σύμφωνα με την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, δεν ήταν μεγάλης αξίας. Οσον αφορά ποινικές υποθέσεις από το παρελθόν, η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι έχει αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες που της αποδόθηκαν: «Εχω αθωωθεί αμετάκλητα και ουδεμία δικαστική εκκρεμότητα υφίσταται στο πρόσωπό μου, έχω λευκό ποινικό μητρώο».

    «Δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες»

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 43χρονης, Χρήστος Μαυρομάτης και Κωνσταντίνος Κονταξής, δήλωσαν στη Realnews: «Ο πραγματικός και όχι ο φερόμενος ρόλος της κατηγορουμένης στην υπόθεση θεωρούμε ότι θα προκύψει στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργείται. Αλλωστε η Δικαιοσύνη, την οποία σεβόμαστε απόλυτα, έχει αποδείξει ότι βασανίζεται προκειμένου να ανακαλύψει όλη την αλήθεια και κυρίως να αποδώσει αυτό που αναλογεί στον καθένα. Σε κάθε περίπτωση, οι κακουργηματικές κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης, όπως αυτές τουλάχιστον αποδόθηκαν συνεπεία του διαβιβαστικού της Αστυνομίας, δεν στοιχειοθετούνται νομικά και πραγματικά στο πρόσωπο της κατηγορουμένης. Αναμένουμε τα φερόμενα θύματα εκβίασης, τα οποία δεν έχουν καταθέσει στην Αστυνομία, ούτε βεβαίως έχουν καταγγείλει την κατηγορουμένη, να κληθούν και να καταθέσουν ενώπιον του κυρίου ανακριτή προκειμένου να ξεκαθαριστούν βασικές πτυχές της υπόθεσης».

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο Κ. Πελετίδης συνάντησε την Νόρα Δράκου – ΦΩΤΟ

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε σήμερα (Δευτέρα 22/7)...

    Δυτ. Ελλάδα: Μία ακόμη τραγωδία στη θάλασσα

    Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

    Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Αχαϊας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

    Συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ....

    Ο ΟΛΠΑ για τον θάνατο της Ερασμίας Κάνιστρα

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Α.Ε. ,...