Ισραηλινός περιγράφει τον ομαδικό βιασμό του από άνδρες της Χαμάς: «Ήμουν μία εβραϊκή κούκλα γι’ αυτούς. Με έκαναν ό,τι ήθελαν»

    Ημερομηνία:

    Μία συγκλονιστική μαρτυρία ήρθε στο φως της δημοσιότητας ενός άνδρα που βιάστηκε ομαδικά από άνδρες της Χαμάς στο φεστιβάλ μουσικής Nova κατά την διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

    Ο άνδρας περιγράφει τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε στα χέρια της Χαμάς, πώς σκότωναν ανθρώπους γύρω του και πώς διασώθηκε. Μίλησε υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του και εξήγησε ότι πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα 9 μήνες μετά την επίθεση.

    Ο πρώην προπονητής τένις, που έδωσε το αρχικό γράμμα του ονόματος του «Ντ.» έχει πάρει συνολικά 20 κιλά από το ψυχολογικό τραύμα, αισθάνεται βρόμικος από ντροπή και χρειάζεται ώρες να κάνει μπάνιο. Αποκαλύπτει ότι δεν είναι σίγουρος αν θα ήταν καλύτερα για εκείνον να τον είχαν σκοτώσει οι άνδρες της Χαμάς.

    «Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν απλώς σειρήνες»

    «Ο φίλος μου και εγώ φτάσαμε στο Nova Festival την Παρασκευή το βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα, το οποίο ήταν πραγματικά ένα πολύ ξεχωριστό πάρτι», θυμάται ο Ισραηλινός.

    Σύντομα, όμως, τα πράγματα πήραν τρομακτική τροπή. Χιλιάδες ένοπλοι της Χαμάς πέρασαν τα σύνορα από τη Γάζα και επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς άμαχους. Σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους στο φεστιβάλ και σε κοντινά κιμπούτς και πήραν περισσότερους από 250 ανθρώπους ως ομήρους πίσω στη Γάζα.

    «Στις 6:30 το πρωί, όταν άρχισε το χάος των πυροβολισμών και όλων των άλλων, αρχικά νομίζαμε ότι ήταν απλώς σειρήνες. Ήμασταν σίγουροι ότι επρόκειτο για εισερχόμενες ρουκέτες, κάτι που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μπαίνοντας σε ένα καταφύγιο. Κάποια στιγμή, συνειδητοποιήσαμε ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για εισβολή τρομοκρατών», ανέφερε ο Ντ.

    «Στην αρχή δεν ξέρεις αν πρέπει να τρέξεις ή όχι»

    Στη συνέχεια ακολούθησε πανικός στο φεστιβάλ και δεν ήξεραν τι να κάνουν και πώς να ξεφύγουν. «Τελικά, όλοι άρχισαν να φεύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάποιοι οδήγησαν ή έτρεξαν προς ανοιχτές περιοχές, ενώ άλλοι κατευθύνθηκαν προς τα οχήματά τους σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν», είπε ο άνδρας.

    Όταν συνειδητοποίησε ότι οι τρομοκράτες βρίσκονταν στο φεστιβάλ ανέφερε ότι φοβήθηκε τόσο που έπαθε κρίση πανικού. «Είναι σαν να βγαίνουν όλοι οι δαίμονες εκείνη τη στιγμή, σφίγγεσαι και ξαφνικά μπαίνεις σε λειτουργία επιβίωσης. Αρχίσαμε να τρέχουμε. Στην αρχή, δεν ξέρεις καν αν πρέπει να τρέξεις ή όχι, γιατί αν μείνεις, οι δυνάμεις ασφαλείας μπορεί να σου πουν “ακούστε, σας εκκενώνουμε από εδώ και από εκεί”», σημείωσε.

    Και συνέχισε: «Προσπαθείς να καταλάβεις τι είναι καλύτερο. Στην αρχή, κατάφερα να τρέξω πίσω από κάποιον τύπο. Είδα έναν ορισμένο αριθμό ανθρώπων να πηγαίνουν (προς μια κατεύθυνση) και έτσι πήγα κι εγώ. Δεν ξέρω αν εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι: “Εντάξει, ίσως αυτό να είναι το σωστό μέρος γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι”».

    «Ήμουν σε σοκ και δεν μπορούσα να αντισταθώ»

    Την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει ο Ντ. είπε ότι τον άρπαξαν ξαφνικά οι άνδρες της Χαμάς. «Από το πουθενά, μου επιτέθηκαν. Εννοώ, όχι από το πουθενά – ξέρεις ότι συμβαίνει, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή μου φαινόταν πολύ μακρινό. Όταν συνέβη και σε χτυπούν, παθαίνεις ένα πολύ, πολύ μεγάλο σοκ, και επειδή ήμουν σε τέτοιο σοκ, ήταν δύσκολο για μένα να αντισταθώ. Όχι ότι θα βοηθούσε, διότι είναι πιθανό ότι αν είχα αντισταθεί περισσότερο, θα με είχαν πυροβολήσει», θυμάται ο άνδρας.

    Οι μαχητές της Χαμάς που του επιτέθηκαν ήταν από την επίλεκτη δύναμη της οργάνωσης Nukhba. Φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και περικύκλωσαν τον Ντ. «Ένας από αυτούς ήταν ο διοικητής τους, νομίζω ότι ήταν ο αρχηγός τους. Τον προσφωνούσαν ανάλογα με την μπαντάνα του», θυμάται.

    Δεν μπόρεσε να τρέξει πολύ μακριά καθώς ήταν περικυκλωμένος από τους τρομοκράτες που τον γρονθοκόπησαν και τον ακινητοποίησαν στο έδαφος. «Με έβαλαν στο έδαφος κάπως έτσι (σ.σ. δείχνει) και το κεφάλι μου είναι στο έδαφος. Εκείνη τη στιγμή, νιώθεις ένα είδος αποσύνδεσης από το σώμα σου. Στην αρχή, προσπαθείς να αντισταθείς, αλλά μετά από λίγο, κάποια στιγμή, παραδίνεσαι στην κατάσταση. Μπαίνεις σε αυτή την απίστευτα δύσκολη ψυχική κατάσταση μέσα σου», είπε ο άνδρας.

    «Μου αφαίρεσαν με την βία τα ρούχα και γελούσαν»

    Οι άνδρες της Χαμάς τον βίασαν ομαδικά. «Μου έβγαλαν τα ρούχα. Άρχισαν να φτύνουν στο κεφάλι μου. Μιλούσαν αραβικά. Ξέρω αραβικά επειδή υπηρέτησα την στρατιωτική θητεία μου. Τους άκουγα να λένε Yahood (η αραβική λέξη για τον Εβραίο) και όλες αυτές τις λέξεις», ανέφερε ο άνδρας.

    «Με έπνιξαν πολύ δυνατά όταν πίεσαν το κεφάλι μου στο έδαφος και στη συνέχεια μου αφαίρεσαν με τη βία τα ρούχα. Και γελούσαν με την κατάσταση. Ακούγεται τρελό. Αλλά αν κοιτάξετε γύρω τους, θα δείτε ότι απολάμβαναν την κατάσταση. Στην αρχή τους είπα στοπ αλλά δεν έχεις άνθρωπο να του μιλήσεις, δεν σε ακούνε. Και το έκαναν κι άλλο… (το να ξαναπώ “σταμάτα”) δεν πρόκειται να βοηθήσει αυτή τη φορά».

    «Εκείνη τη στιγμή, είμαι σαν κούκλα γι’ αυτούς. Εκείνη τη στιγμή, είμαι η εβραϊκή κούκλα τους. Αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω, να κάνουν ό,τι θέλουν σε μένα», είπε ο Ντ.

    «Με βίασαν εκεί. Υπήρχαν πολλά άτομα, πέντε συνολικά, αλλά δύο συμμετείχαν άμεσα στο να με κρατούν κάτω κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Υπήρχαν φτυσίματα, ουρλιαχτά, γέλια – απίθανα πράγματα. Εκείνη τη στιγμή, αισθάνεσαι διχασμένος ανάμεσα στο να ουρλιάξεις και να διατηρήσεις ένα είδος σιωπής», εξήγησε ο Ντ.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Βασίλης Λιακόπουλος

    Η ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ: Ο Βασίλης Λιακοπουλος έφυγε από κοντά...

    Παρίσι 2024: Τρίτη και καλύτερη…έναν αιώνα μετά

    Η Μαρία Σαράφογλου γράφει για την φαντασμαγορική τελετή έναρξης...

    Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: Τα μήλα της ατεκνίας από τον Παράδεισο και η προστασία των εγκύων

    Στους ιερούς ναούς, που κάθε χρόνο στις 28 Ιουλίου τιμάται...

    Καλιφόρνια – Park Fire: Μια από τις μεγαλύτερες φωτιές στην ιστορία της Πολιτείας (εικόνες)

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη δασική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια, η οποία...