Ένα ακόμα seatrac μπαίνει, στην παραλία της Κ. Αχαΐας

    Ημερομηνία:

    Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είναι ο μόνος που έχει κερδίσει Γαλάζιες Σημαίες (Καλόγρια, Λακκόπετρα) στην Αχαΐα. Ως εκ τούτου, είναι αυτός που πρέπει να «αγκαλιάσουμε» έμπρακτα και να επενδύσουμε μεγάλο μέρος των προσδοκιών μας από την άνθιση της τουριστικής ανάπτυξης. Έτσι, το ότι τις επόμενες ημέρες μπαίνει ένα ακόμα seatrac στην παραλία της Κ. Αχαΐας, ενώ ένα ακόμη προϋπάρχει στην ακτή της Λακκόπετρας, είναι στα θετικά.
    Πληροφορίες θέλουν να επετεύχθη αυτός ο στόχος, ύστερα από τρομερά μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και προσωπικά της Αντιδημάρχου, κας Νάντιας Ασκούνη.
    Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια και αρωγό η Αντιδήμαρχος είχε τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει την ευαισθησία του για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, αλλά και γενικότερα την άμεση ανταπόκρισή του σε όλα τα αιτήματα των δημοτών. Πόσο μάλλον, όταν το αίτημα της Αντιδημάρχου ήταν και δίκαιο και αναγκαίο.
    «Από την αρχή της θητείας μας, βασικός στόχος της κοινωνικής μας πολιτικής είναι η έμπρακτη στήριξη στους πολίτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Είναι ιερό χρέος μας να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους καθημερινά και σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καταφέραμε να πετύχουμε την τοποθέτηση ενός ακόμα seatrac στην παραλία της Κ. Αχαΐας», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

    ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

    Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Νάντια Ασκούνη, απέσπασε το «Ναι» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα από τον Αν. Περιφερειάρχη κ. Μπονάνο για ένα ακόμα seatrac στην παραλία της Κάτω Αχαΐας και ήδη δέχθηκε τηλεφώνημα από την προμηθεύτρια εταιρεία, έτσι ώστε να ξεκινήσει η τακτοποίηση των γραφειοκρατικών προϋποθέσεων.
    Μελετητές θα επισκεφθούν την περιοχή τις επόμενες μέρες, για να κάνουν επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία στο χώρο, ώστε να προσδιοριστεί το ακριβές ιδανικό σημείο που θα εξασφαλίζει άνεση και γρήγορη πρόσβαση, και μέσα σε λίγες ημέρες το seatrac θα έχει τοποθετηθεί.

    Ο ΣΤΟΧΟΣ

    Μιλώντας στην «Πολιτεία», η κα Ασκούνη τόνισε ότι οι Γαλάζιες παραλίες της Δυτικής Αχαΐας πρέπει να έχουν όλες εκείνες τις υποδομές που απαιτούνται για τους πολίτες και που παράλληλα σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον. Το ένα ακόμα seatrac, μετά την Λακκόπετρα και στην Κάτω Αχαΐα, δεν είναι η ολοκλήρωση, αλλά ένα ακόμα «βήμα» σε αλλαγές που έπρεπε να είχαν ήδη γίνει, αλλά έστω συμβαίνουν τώρα.
    «Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΠΔΕ και ειδικά τον κ.Μπονάνο, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε ένα μείζονος σημασίας αίτημα, που θα διευκολύνει την πρόσβαση στην παραλία σε πολλούς συνδημότες μας».

    ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

    Στη Δυτική Ελλάδα, θυμίζουμε, διαθέτουμε συνολικά 12 Γαλάζιες Σημαίες σε ισάριθμες παραλίες. Δυστυχώς, μία λιγότερη από πέρυσι, που ήταν 13. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας διαθέτει δύο. Στην Καλογριά και την Λακκόπετρα. Κι ο στόχος είναι να τις αυξήσει. Αλλά παράλληλα, και να τις εφοδιάσει με κάθε τι αναγκαίο.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λακκόπετρα: Την Παρασκευή «2ο Festival Πατάτας – Ερυθρά Γαία 2024»

    Ο σύλλογος Ερυθρά Γαία της παραλίας Λακκόπετρα Δυτικής Αχαΐας,...

    Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Κρατείστε ζωντανή την Ελλάδα

      Μέ αὐτά τά λόγια μεταξύ τῶν ἂλλων, ἐχαιρέτισε τήν...

    Πάτρα: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ

    Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με αφορμή την...