Αγία Λαύρα: Υποδοχή λειψάνων του καλαβρυτινού Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτου

    Ημερομηνία:

    Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ανακοινώνει  στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας ότι, το Σάββατο 3 Αυγούστου και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της ιστορικής και παλαίφατης Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας των Καλαβρύτων πάνδημος υποδοχή αποτμήματος των Ιερών Λειψάνων του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού  Πατριαρχείου Οσίου Πατρός Αθανασίου Χαμακιώτου, του εκ Τουρλάδος Καλαβρύτων ορμωμένου.

    Τα Ιερά Λείψανα θα κομίσει στην Ιερά Μονή προς διηνεκή ευλογία των πιστών της Τοπικής μας Εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος.

    Στη συνέχεια και περί ώρα 18.30, θα τελεσθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου.

    Κατόπιν των προαναφερθέντων, καλούμε τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να συμμετάσχουν στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτου και στις ως άνω λατρευτικές συνάξεις.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτου θα παραμείνουν εσαεί στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

    Αθανασίος Χαμακιώτης

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέιλορ Σουίφτ: Σοκαρισμένη μετά την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο παιδιών σε εκδήλωση χορού με θέμα την ίδια

    Η Τέιλορ Σουίφτ δηλώνει σοκαρισμένη μετά την φονική επίθεση που συνέβη στο Σάουθπορτ...

    Νίκος Μουτσινάς για τον θάνατο του σκύλου του: Ήσουν η μεγαλύτερη μου σχέση, η πιο αληθινή, η πιο υπομονετική, η πιο σημαντική

    Ο Νίκος Μουτσινάς βίωσε μια απώλεια, καθώς έχασε τον κατοικίδιο σκύλο...

    Δυο, νέα αναπηρικά αμαξίδια απέκτησαν το Ε.Κ.Α.ΜΕ και το Γηροκομείο Αγάπης Μέλαθρον ´Ο Άγιος Χαράλαμπος

    Εγραψε η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Γεωργία Ντάτσικα που πάντα...