ΠΑΤΡΑ: Τι δηλώνει ο Δήμος για τα 4,2 εκατ. ευρώ του Καρναβαλιού

    Ημερομηνία:

    Μια σταθερή προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης  για την στήριξη του Πατρινού Καρναβαλιού έχει ζητήσει ο Δήμος και ο Καρναβαλικός Οργανισμός από το υπουργείο Πολιτισμού και τον πατρινό υπουργό Ιάσονα Φωτήλα.

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας μιλώντας στον Max και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη αφού ξεκαθάρισε ότι τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ είναι μέσα από τα Ταμείο Ανάκαμψης κα προορίζονται για το Καρναβαλικό Μουσείο ή το Καρναβαλικό Πάρκο στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων και όχι για τις εκδηλώσεις των επερχόμενων καρναβαλιών της πόλης, ανέφερε:

    «Το Πατρινό Καρναβάλι της Πάτρας είναι το Καρναβάλι της Ελλάδας. Είναι η κορυφαία και πιο πολυπληθής εκδήλωση από όλες αυτές τις εκδηλώσεις που έχουν συμπεριληφθεί στον φάκελο της πολιτιστικής κληρονομιάς, άρα είναι μια εκδήλωση που δεν αφορά απλά και μόνο μια πόλη, αλλά όλη την χώρα. Οπότε πρέπει να στηριχθεί».

    Ο ίδιος τόνισε ότι έχει σχηματιστεί πλέον μέσα από το κάλεσμα της ΚΕΔΗΠ στους καρναβαλιστές μια μεγάλη γνωμοδοτική επιτροπή των 100 ατόμων που θα χωριστεί σε θεματικές ενότητες, ενώ αποκάλυψε ότι η δουλειά  για το πρώτο καρναβαλικό άρμα έχει ξεκινήσει που θα δούμε στο Καρναβάλι του 2025 έχει ξεκινήσει και ότι έχει κοινωνικό χαρακτήρα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΚΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 11 Αυγούστου στα Σουδενά Καλαβρύτων

    Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς μαχητές των...

    Goldman Sachs: Γιατί δεν έχει τελείωσει ακόμη η πτώση στις χρηματαγορές

    Η αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs εκτιμά ότι η διόρθωση δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά...

    ΕΕ: Πράσινο φως για την πρώτη πληρωμή στην Ουκρανία ύψους 4,2 δισ. ευρώ

    Η Ουκρανία πρόκειται να λάβει σχεδόν 4,2 δισ. ευρώ σε κονδύλια,...