Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός, έφυγε με στρατιωτικό ελικόπτερο για Ινδία

    Ημερομηνία:

    Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πληροφορίες, ενώ επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα και ο στρατός της χώρας.

    Σέιχ Χασίνα επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο με προορισμό την Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες της Prothom Alo Daily.

     

    Παράλληλα, χιλιάδες διαδηλωτές επέδραμαν κατά της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάκα, μετέδωσε η τηλεόραση.

    Στο μεταξύ, οι αρχές στην Ινδία κήρυξαν κατάσταση ύψιστου συναγερμού στα σύνορα με το Μπαγκλαντές, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη γειτονική χώρα.

    Νωρίτερα, ένας από τους συμβούλους της Μπαγκλαντεσιανής πρωθυπουργού ανέφερε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο) πως η παραίτησή της αποτελεί «ενδεχόμενο», έναν μήνα μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 300 διαδηλωτές.

    «Η κατάσταση είναι τέτοια που (η παραίτηση) αποτελεί ενδεχόμενο, αλλά δεν ξέρω αν θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε ο μη κατονομαζόμενος σύμβουλος της πρωθυπουργού.

    Παράλληλα, ο αρχηγός του στρατού του Μπανγκλαντές, που αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα, συνομιλεί με εξωστρατιωτικούς παράγοντες για την κατάσταση στην χώρα, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος.

    Την ίδια στιγμή, ο γιος της πρωθυπουργού απηύθυνε έκκληση στις δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές να εμποδίσουν οποιαδήποτε κατάληψη της εξουσίας.

    «Υποχρέωσή σας είναι να εγγυηθείτε την ασφάλεια του λαού και της χώρας μας, καθώς και την προστασία του Συντάγματος», δηλώνει σε ανάρτησή του στο Facebook απευθυνόμενος στις δυνάμεις ασφαλείας ο πολιτικός και επιχειρηματίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μη εκλεγμένη κυβέρνηση να αναλάβει την εξουσία ούτε για ένα λεπτό».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέοι από την Κίνα στο Καλέντζι με Γιώργο Παπανδρέου

    Στην γενέτειρα της οικογένειάς του, στο Καλέντζι, βρέθηκε προ...

    ΠΑΤΡΑ: O πρύτανης στον υφυπουργό

    Τον Αχαιό Υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα επισκέφθηκε την περασμένη...

    Η Λανς στον δρόμο του στα πλέι οφ του Conference League

    Μπορεί η κληρωτίδα του Europa League να του «χαμογέλασε»,...

    Τραγωδία στην Αμαλιάδα: «Γιατί έφυγες Άγγελέ μου;» – Η σπαρακτική ανάρτηση γιατρού για το 15 μηνών βρέφος

    Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8) καθώς ένα βρέφος...