Η επιστήμη μίλησε: Οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ

    Ημερομηνία:

    Ενώ οι άνδρες μπορεί να καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω του ότι αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να απολαύσουν τα σωματικά και συναισθηματικά οφέλη του σεξ.

    Πρόσφατα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του σεξ σε σύγκριση με τις γυναίκες.

    Η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες καίνε κατά μέσο όρο 101 θερμίδες ανά σεξουαλική επαφή, ενώ οι γυναίκες συνήθως καίνε περίπου 69 θερμίδες. Η ειδικός σε θέματα σεξ του Stanford Health, καθηγήτρια Leah Millheiser, αποδίδει αυτή τη διαφορά στον πιο ενεργό ρόλο που παίζουν συνήθως οι άνδρες κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

    «Υπάρχει, φυσικά, διαφοροποίηση μεταξύ ενός πεντάλεπτου σεξ και ενός δυναμικού, αθλητικού σεξ που διαρκεί για ώρες», δήλωσε η Emily Morse, ειδική στο σεξ και παρουσιάστρια podcast, τονίζοντας ότι η καύση θερμίδων μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τη φύση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

    Παράγοντες όπως η θέση, η διάρκεια και η στάση μπορούν να επηρεάσουν το κατά πόσο το σεξ γίνεται μια πιο έντονη προπόνηση.

    Ο Δρ. Jason Karp εκτιμά ότι το σεξ μπορεί να κάψει περίπου 3 έως 4 θερμίδες ανά λεπτό. Συμβουλεύει όσους θέλουν να αυξήσουν την αντοχή τους στην κρεβατοκάμαρα να εισάγουν ποικιλία δοκιμάζοντας νέες στάσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σεξ, παρά το γεγονός ότι καίει θερμίδες, δεν αποτελεί επαρκές υποκατάστατο μιας τακτικής ρουτίνας γυμναστικής.

    Τελικά, ενώ οι άνδρες μπορεί να καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω του ότι αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να απολαύσουν τα σωματικά και συναισθηματικά οφέλη του σεξ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι άνδρες που ενδιαφέρονται πραγματικά μόνο για τον εαυτό τους, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές

    Η αναγνώριση της αυτάρεσκης και εγωκεντρικής συμπεριφοράς, δεν είναι...

    Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από το χλώριο της πισίνας

    Ίσως παρατηρήσετε ότι η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, τραχιά...

    Έρχεται στην Πάτρα η παράσταση “Μπαμπάδες με ρούμι” με Βίκυ Σταυροπούλου και Χρήστο Χατζηπαναγιώτη

    Η κωμωδία «Μπαμπάδες με ρούμι» κωμωδία  των Θανάση Παπαθανασίου...

    Η Fiat παρουσίασε στην Ελλάδα το νέο της B-SUV που ονομάζεται 600 και ξεκινάει από τις 23.990 ευρώ.

    Σαν νούμερο, το 600 σημαίνει πολλά για τους παλιότερους...