Παρίσι 2024: Αθλητής αψηφά τους ομοφοβικούς και φιλάει τον σύντροφό του

    Ημερομηνία:

    Ο Αυστραλός αναρριχητής Campbell Harrison φίλησε τον σύντροφό του αψηφώντας τα ομοφοβικά τρολ, λίγο μετά αφού απέτυχε να προκριθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο Harrison τερμάτισε ισόβαθμος στη 19η θέση με βαθμολογία 9,4, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα προκρινόταν στον τελικό, καθώς μόνο οι οκτώ πρώτοι από κάθε ημιτελικό είχαν δικαίωμα να προχωρήσουν.

    «Τα προκριματικά ήταν τόσο δύσκολα και το να τα περάσω όλα για να βρεθώ εδώ ήταν πραγματικά δύσκολο. Απλά δεν ήταν η μέρα μου», δήλωσε ο Harrison μετά την ήττα του.

    «Είναι αρκετά τρελό. Σήμερα το πρωί, όταν ξύπνησα, ήμουν κάπως συναισθηματικά φορτισμένος. Σκέφτηκα “ω, μάλλον είμαι Ολυμπιονίκης τώρα”. Οπότε αυτό είναι κάπως άγριο. Στο τέλος της ημέρας, αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος», συνέχισε.

    Αφού ανακοινώθηκε ότι δεν κατάφερε να προκριθεί, ο Harrison φίλησε τον σύντροφό του, Justin, έχοντας ένα εμπόδιο ανάμεσά τους.

    Ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό φιλί, δεδομένου ότι ο Ολυμπιονίκης έχει αντιμετωπίσει έντονη ομοφοβική κακοποίηση στο Διαδίκτυο από τότε που προκρίθηκε για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Νοέμβριο.

    Ο Harrison είχε φιλήσει και τότε δημόσια τον φίλο του, αλλά υπήρξαν αρκετά χυδαία σχόλια που απευθύνονταν στο ζευγάρι μετά την κοινοποίηση μιας φωτογραφίας τους από τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Τα αρνητικά σχόλια οδήγησαν τον επίσημο λογαριασμό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Instagram να βγάλει μια δήλωση με την οποία προέτρεπε τον κόσμο να κρατήσει την «κοινότητα θετική».

    «Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι τα σχόλιά σας είναι με σεβασμό και αποφύγετε οποιαδήποτε γλώσσα που θα μπορούσε να [θεωρηθεί] προσβλητική ή επιβλαβής για τους άλλους. Διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρούμε σχόλια που δεν τηρούν αυτή την οδηγία».

    Τότε, ο Harrison ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για τα υποστηρικτικά τους μηνύματα και μίλησε για το γεγονός ότι είναι ένας κουήρ αθλητής: «Συχνά λέμε στους εαυτούς μας ότι η κοινωνία στο σύνολό της γίνεται πιο προοδευτική ή ότι τα πράγματα “βελτιώνονται”. Αλλά η πραγματικότητα είναι… υπάρχει λόγος που βλέπουμε τόσο λίγους ανοιχτά κουήρ αθλητές στον αθλητισμό. Και αυτός είναι επειδή δεν είμαστε ακόμα ασφαλείς εδώ… ακόμα. Η υπερηφάνεια έχει σημασία. Η εκπροσώπηση έχει σημασία.

    «Οι ομοφοβικοί και οι φανατικοί είναι αυτοί που πρέπει να αισθάνονται ανεπιθύμητοι στον αθλητισμό. Όχι εγώ. Όχι ο Justin. Όχι οι κουήρ άνθρωποι που απλά προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς να χρειάζεται να λένε ψέματα και να κρύβουν ποιοι είναι», πρόσθεσε ο Harrison.

    Παρίσι 2024: Αθλητής αψηφά τους ομοφοβικούς και φιλάει τον σύντροφό του

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διδυμότειχο: Την Παρασκευή απολογείται ο 32χρονος που κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό της συντρόφου του

    Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (09/08), ζήτησε και πήρε,...

    Η Πάτρα τίμησε τον Φιλέλληνα Άρη Μπαμπικιάν (ΦΩΤΟ)

    Στην κατάμεστη από πλήθος κόσμου Καλλιτεχνική αίθουσα Τέχνης, «Gallery...

    Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων: Τα 4 προβλήματα που ταλανίζουν τους προορισμούς κρουαζιερόπλοιων

    Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), βρίσκεται σε συνεχή...

    Τι συμβαίνει με τα παραμορφωμένα ροδάκινα στη Μακεδονία – Κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο

    Μεγαλύτερο και πιο σοβαρό ακόμη και από τις πιο...