Μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα, Σάββατο (17/8) με βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τμήματα έως 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά τους 40 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για κάθε περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Έως 38 βαθμούς και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 39 Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Έως 37 βαθμούς, στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Έως 37 βαθμούς και στις Σποράδες έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε στα γύρω ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-08-2024

Αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-08-2024

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 32 με 34 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-08-2024

Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.