Τα «superfoods» που βοηθούν το σώμα σας να καταπολεμήσει την επιθυμία για γλυκά, σύμφωνα με ειδικό

    Ημερομηνία:

    Η αντιμετώπιση της λαχτάρας για ανθυγιεινές τροφές μπορεί να είναι εφιαλτική, αλλά μία ειδικός αποκαλύπτει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης που δεν απαιτεί δύναμη θέλησης ή στερήσεις. Εάν παλεύετε να περιορίσετε την επιθυμία σας για γλυκά σνακ και υπερβολικά επεξεργασμένες τροφές, ίσως το κάνετε λάθος, σύμφωνα με έναν ειδικό.

    Η αντίσταση στον πειρασμό για ζαχαρούχα σνακ και υπερβολικά επεξεργασμένες τροφές είναι γνωστό ότι είναι δύσκολη. Μία ειδικός υποστηρίζει ότι δεν είναι μόνο μια μάχη «ελέγχου μέσω του μυαλού», όπως πολλοί πιστεύουν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται λιγότερο για το μυαλό και περισσότερο για κάτι εντελώς διαφορετικό.

    Μιλώντας στο podcast The Drs Kitchen, η γκουρού της ζύμωσης Kirsten Shockey ανέλυσε την επιστήμη πίσω από τις προτιμήσεις μας στα τρόφιμα και μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία. Η ίδια ισχυρίζεται ότι κατάφερε να «απενεργοποιήσει» την επιθυμία του σώματός της για γλυκά και επεξεργασμένα τρόφιμα.

    Αφού μοιράστηκε το ταξίδι της από τη ζύμωση του δικού της φαγητού μέχρι την οικοδόμηση επιχειρήσεων γύρω από αυτό, η Kirsten αποκάλυψε ορισμένα από τα οφέλη που παρατήρησε όταν η οικογένειά της άλλαξε τη διατροφή της.

     

    Η ζύμωση και η επίδραση της στη διατροφή μας

    Η Kirsten, μια λάτρης της ζύμωσης των τροφίμων, μοιράστηκε την εμπειρία της από την παραγωγή ζυμωμένων τροφίμων μέχρι τη δημιουργία επιχειρήσεων γύρω από αυτά. Αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη που παρατήρησε η οικογένειά της όταν ενσωμάτωσαν τα ζυμωμένα τρόφιμα στη διατροφή τους.

    Όπως ανέφερε: «Ο σύζυγός μου λέει συχνά ότι είχε μια τεράστια αδυναμία στα γλυκά μέχρι που αρχίσαμε να καταναλώνουμε πολλά τρόφιμα είχαν υποστεί ζύμωση και το έντερό του άλλαξε. Εκείνο το ζελέ που λάτρευε δεν του φαινόταν πια τόσο ελκυστικό».

    Εμβαθύνοντας στη επιστήμη πίσω από αυτό, η Kirsten εξήγησε: «Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα είναι ότι τα βακτήρια του εντέρου καθορίζουν τις λιγούρες μας. Αν νιώθετε τύψεις για τις λιγούρες σας, φταίει το έντερό σας και όχι εσείς! Είναι το έντερο που λέει “Στείλε κάτω το σοκολατένιο κρουασάν”, όχι ο εγκέφαλός σας. Αυτό είναι κομμάτι της σύνδεσης μεταξύ εντέρου και μυαλού», σχολίασε η Kirsten, τονίζοντας τη σημαντική αλλαγή στις λιγούρες για ζάχαρη όταν τα άτομα υιοθετούν μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

    Περιέγραψε το φαινόμενο αναφέροντας ότι μειώνοντας την κατανάλωση ζάχαρης, μειώνεται και ο αριθμός των μικροβίων που ευδοκιμούν στη ζάχαρη, επιτρέποντας σε άλλα ωφέλιμα μικρόβια να αναπτυχθούν: «Καθώς δεν ταΐζετε τόσο πολύ τους λάτρεις της ζάχαρης που μπορεί να υπάρχουν εκεί κάτω, αυτοί οι πληθυσμοί θα μειωθούν. Άλλοι πληθυσμοί μικροβίων θα έρθουν στη θέση τους».

    Η Kirsten έδωσε επίσης μια πρακτική λύση για όσους δεν έχουν τον χρόνο ή τη γνώση για να φτιάξουν ζυμωμένα τρόφιμα στο σπίτι, δίνοντας συμβουλές για την επιλογή ζυμωμένων προϊόντων από τα καταστήματα. «Αν πάτε στο σούπερ μάρκετ, είναι πολύ σημαντικό να κατευθυνθείτε στο ψυγείο αν θέλετε ζωντανά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, καθώς αυτά θα είναι μη παστεριωμένα», συνέστησε.

    «Δεν θα βρείτε ένα ζωντανό, προβιοτικό, ζυμωμένο τρόφιμο στα κανονικά ράφια. Αναζητήστε μη παστεριωμένο, ωμό μπορεί επίσης να αναγράφεται στην ετικέτα… Μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη πολλών ζυμωτών τροφίμων χωρίς να χρειάζεται να τα φτιάξετε μόνοι σας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Oι ημερομηνίες που μπαίνουν τα λεφτά για όλα τα ταμεία

    Από την Τρίτη 27 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για τις συντάξεις...

    Οι επτά αλλαγές που αναμένονται στις συντάξεις το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον εργατολόγο Κ. Τσουκαλά

    « H θεραπεία των αδικιών από προηγούμενους νόμους και...

    Από τα σταφύλια έως τα μήλα, ο χαοτικός καιρός απειλεί τις σοδειές της Ευρώπης

    Ο αμπελώνας του Cornelius Dönnhoff στην περιοχή Nahe της...

    Ζόζεφιν: Αγκαλιά με τον Νίνο ανήμερα των γενεθλίων της

    Η Ζόζεφιν γιόρτασε τα γενέθλιά της μαζί με τον Νίνο και μερικούς ακόμη ανθρώπους από...