«Είμαι γιατρός και έχασα 10 κιλά με μια απλή μέθοδο 3 βημάτων» – Έτσι κατάφερε ένας 50χρονος να διαχειριστεί τον διαβήτη

    Ημερομηνία:

    Όταν ο Dr. Osman Ali άλλαξε πορεία στην καριέρα του από την εταιρική στρατηγική στην ιατρική, η υγεία του πήρε μια απροσδόκητη τροπή. «Τότε ήταν που σταμάτησα την προπόνηση στο γυμναστήριο. Ήμουν απασχολημένος κάνοντας νυχτερινές βάρδιες και η σχέση μου με τον επί χρόνια σύντροφό μου δεν πήγαινε και τόσο καλά», ομολόγησε ο ίδιος. «Δεν ήμουν στην καλύτερη ψυχική κατάσταση. Δούλευα πολλές ώρες και δεν πρόσεχα την υγεία μου».

    Τα γεύματα από fast food, τα ζαχαρούχα δημητριακά, οι σάλτσες κεμπάπ και τα αναψυκτικά άρχισαν να αποτελούν μέρος της διατροφής του Ali. «Είχε πρηστεί το πρόσωπό μου και είχα πάρει αρκετά κιλά γύρω από τη μέση μου. Η αύξηση βάρους επηρέαζε την αυτοπεποίθησή μου, ενώ παράλληλα ήξερα ότι κινδύνευα από ορισμένες παθήσεις υγείας, ειδικά με το σπλαχνικό λίπος γύρω από τη μέση».

    Η διάγνωση ήταν μια κλήση αφύπνισης για τον 50χρονο Ali. «Συνειδητοποίησα ότι αν δεν πρόσεχα τον εαυτό μου, τα πράγματα θα χειροτέρευαν, γνωρίζοντας καλά ποιες θα μπορούσαν να είναι οι επιπλοκές του διαβήτη — όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, προβλήματα με τα μάτια και προβλήματα με τα νεφρά. Ήθελα να ζήσω μια χαρούμενη και υγιή ζωή, οπότε κάτι έπρεπε να αλλάξει», εξήγησε.

    Με μια ομάδα φίλων, ο Ali γράφτηκε σε ένα τοπικό γυμναστήριο. Ξεκίνησε το κολύμπι και την προπόνηση με βάρη, ενώ τελικά συνεργάστηκε με έναν προσωπικό γυμναστή που τον βοήθησε να γίνει πιο συνεπής και πειθαρχημένος όσον αφορά τη διατροφή και τα προγράμματα άσκησής του. «Είναι υπέροχο να έχω personal trainer γιατί με ενθαρρύνει και παρακολουθεί την τεχνική μου».

    Πώς ο Ali μεταμόρφωσε το σώμα του με μια μέθοδο 3 βημάτων

    Για να επαναφέρει το σώμα του σε ισορροπία, ο Ali μείωσε δραματικά τη ζάχαρη και αύξησε την πρόσληψη πρωτεΐνης. «Το κύριο γεύμα μου τείνει να είναι το βράδυ και προσπαθώ να τρώω όσο περισσότερη πρωτεΐνη μπορώ, συνήθως κοτόπουλο ή ψάρι. Πάντα πίνω ένα ρόφημα πρωτεΐνης την ημέρα και σκόνη κρεατίνης σε ρόφημα πριν προπονηθώ για να ενισχύσω την απόδοση και να αυξήσω τη δύναμή μου».

    Ο Ali μοιράστηκε τις 3 συμβουλές του για να την απώλεια βάρους και τη διατήρηση ενός υγιεινού πλάνου διατροφής και φυσικής κατάστασης, έχοντας χάσει 10 κιλά και αλλάξει τρία νούμερα παντελονιού.

    3 βήματα που βοήθησαν τον Ali να χάσει κιλά:

    • Επιλέξτε μια βιώσιμη στρατηγική
    • Κάντε εύκολες θυσίες
    • Προπονηθείτε με φίλους

    Επιλέξτε μια βιώσιμη στρατηγική

    Για τον Ali, μια βιώσιμη στρατηγική είναι το θεμέλιο της επιτυχίας. «Προσπαθήστε να ξεκινήσετε με κάτι που μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε. Οι άνθρωποι μπαίνουν με καλές προθέσεις με έντονο πρόγραμμα αλλά στη συνέχεια τα παρατάνε γιατί δεν είναι βιώσιμο», συμβούλευσε.

    Κάντε εύκολες θυσίες

    Ο Ali προτείνει να κάνετε θυσίες που δεν οδηγούν στην στέρηση. «Κόψτε τα απλά πράγματα – σταματήστε να τρώτε μπισκότα με το τσάι σας και μειώστε τα επιδόρπια σε δύο φορές την εβδομάδα. Όλα όσα κάνετε πρέπει να είναι βιώσιμα».

    Προπονηθείτε με φίλους

    Ο Ali αποδίδει στη δυναμική της ομάδας το γεγονός ότι συνεχίζει με επιτυχία το πρόγραμμα γυμναστικής του. «Γυμναστείτε με μια ομάδα φίλων. Γνώρισα τους γείτονές μου και αρχίσαμε να προπονούμαστε μαζί. Η κοινωνικότητα θα σας κρατήσει σε εγρήγορση».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νίκος Χατζηνικολάου: Απατεώνες στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν το όνομά του – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

    Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου για διαδικτυακή...

    Ύπνος: Η ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει η κρεβατοκάμαρά σας για να κοιμηθείτε καλά

    Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε καλά, μπορεί να φταίει η θερμοκρασία της...

    Νεκροί ένας σεφ 41 ετών και μια 32χρονη μητέρα, έπειτα από επιθέσεις στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ

    Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε τον θάνατο δύο ανθρώπων σε επιθέσεις...

    Όλγα Βενέτη: Έχω πέσει στα πατώματα για έρωτες και για φιλίες

    Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! έδωσε η Όλγα Βενέτη. Η...
    Best Shop