Οι Έλληνες από την ακρίβεια κόβουν και το πιτόγυρο -Στα 4,5 ευρώ η τιμή του στην Αθήνα

    Ημερομηνία:

    Φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται το σουβλάκι είδος πολυτελείας, καθώς ειδικά για μια οικογένεια που απλώς θέλει να φάει το κάθε μέλος της από μία πίτα το ποσό πλέον είναι απαγορευτικό.

    Είδος πολυτελείας τείνει να καταστεί το τυλιχτό σουβλάκι που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φαγητά του Έλληνα.

    Πλέον έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και 4,5 ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το 2019 κόστιζε περίπου 2,8 ευρώ.

    Το σουβλάκι, ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας τυλιχτό, γίνεται όλο και πιο ακριβό, με ορισμένα σουβλατζίδικα να το χρεώνουν κάτι λιγότερο από 5 ευρώ.

    Σε περιοχές όπως το Παλαιό Φάληρο η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι (στο χέρι) υπολογίζεται περί τα 4,5 ευρώ ενώ στον Κολωνό η τιμή του κυμαίνεται από 4 έως 4,2 ευρώ.

    Όπως αναφέρει στο OPEN ιδιοκτήτρια σουβλατζίδικου, η τιμή για ένα σουβλάκι (πακέτο) φτάνει τα 3,3 ευρώ ενώ αν κάποιος επιλέξει να κάτσει στο κατάστημα θα πληρώσει 4 ευρώ.

    «Έχουν ακριβύνει τα πάντα, έχουν ακριβύνει οι πρώτες ύλες σε σχέση με το 2020», σημειώνει.

    Μάλιστα, σύμφωνα με ιδιοκτήτρια καταστήματος γρήγορου φαγητού που μίλησε στο OPEN, η εκτόξευση των τιμών για τα σουβλάκια είναι δικαιολογημένη καθώς «έχουν ακριβύνει τα πάντα»: τα ενοίκια, οι τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου, ο πληθωρισμός των τροφίμων και το κόστος της μισθοδοσίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 η τιμή στο τυλιχτό σουβλάκι κυμαινόταν κατά μέσο όρο στα 2,80 ευρώ και μέσα σε τρία χρόνια έχει εκτοξευθεί στα 3,30 ευρώ έως και τα 4,5 ευρώ.

    Όπως αναφέρει στο OPEN ιδιοκτήτρια σουβλατζίδικου, η τιμή για ένα σουβλάκι (πακέτο) φτάνει τα 3,3 ευρώ, ενώ αν κάποιος επιλέξει να κάτσει στο κατάστημα θα πληρώσει 4 ευρώ. «Έχουν ακριβύνει τα πάντα, έχουν ακριβύνει οι πρώτες ύλες σε σχέση με το 2020», σημειώνει.

    Με την τιμή στο σουβλάκι να υπολογίζεται περί τα 4 ευρώ, ένα ζευγάρι θέλει περί τα 16 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μια συνάντηση με αναμνήσεις 20 και πλέον χρόνων

    Μια συνάντηση με αναμνήσεις 20 και πλέον χρόνων. Ο...

    Πατρών – Πύργου: Ολιγοήμερη αναβολή στην παράδοση;

    Σκέψεις για ολιγοήμερη αναβολή της παράδοσης του τελευταίου τμήματος...

    ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: Κανένας Δήμος επαίτης. Όχι στην επιβάρυνση των δημοτών μας που στενάζουν

    Λίγες μόνο μέρες μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ επιβεβαιώνονται...

    Πάτρα: Πού δεν θα έχει νερό τη Δευτέρα

    Λόγω εργασιών μετατόπισης αγωγού ύδρευσης από την εταιρεία κατασκευής της Ε.Ο....