4+1 τροφές που λειτουργούν ως «ασπίδα» απέναντι σε καρδιακές παθήσεις

    Ημερομηνία:

    Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία της καρδιάς, αφού μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, όπως τη στεφανιαία νόσο, το εγκεφαλικό επεισόδιο, τη καρδιακή προσβολή, ακόμη και την άνοια.

    Ωστόσο, για να προληφθούν οι καρδιακές παθήσεις, θα πρέπει να υιοθετήσουμε εν γένει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, βάζοντας και την σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα μας, και, βέβαια, να περιορίσουμε την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και να κόψουμε το κάπνισμα.

    Σε αυτό το κείμενο, θα βρείτε πέντε τροφές που μπορείτε να εντάξετε στην διατροφή σας, καθώς λειτουργούν ως «ασπίδα» απέναντι σε καρδιακές παθήσεις.

    Ελαιόλαδο
    Το ελαιόλαδο αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια μέρος της μεσογειακής διατροφής, καθώς είναι γνωστό για τις ωφέλιμες του ιδιότητες για την υγεία. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι «καλά» λιπαρά που συμβάλλουν στη μείωση της LDL, δηλαδή της «κακής» χοληστερόλης και του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

    Κινόα
    Η κινόα είναι ένα δημητριακό, που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη, ενώ περιέχει αντιοξειδωτικά και σημαντικά αμινοξέα. Τα αντιοξειδωτικά και τα αμινοξέα βοηθούν στην προστασία και επιδιόρθωση των κυττάρων και στη μείωση του κινδύνου ασθενειών. Επιπρόσθετα, οι φυτικές ίνες μπορεί να μειώσουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με το Harvard Health.

    Μαύρα φασόλια

    Τα μαύρα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, φολικό οξύ και βιταμίνη Β6, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, ενώ βοηθούν το σώμα σας να διατηρεί υγιή επίπεδα χοληστερόλης, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

    Καρύδια
    Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα), καθώς και άφθονο άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο μετατρέπεται σε ορισμένους τύπους ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο σώμα, σύμφωνα με το Harvard Health. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς σας με διάφορους τρόπους, όπως στην μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.

    Σολομός
    Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο σολομός αποτρέπουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών παθήσεων, αφού μειώνουν την ποσότητα της πλάκας που συσσωρεύεται στις αρτηρίες, ενώ η βιταμίνη Β6 που περιέχει το ψάρι βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας ενός αμινοξέος που ονομάζεται ομοκυστεΐνη για βέλτιστη καρδιαγγειακή υγεία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΚΑΣ: Θα βουλιάξουν Καλάβρυτα και άλλοι χειμερινοί προορισμολι Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – ΤΙΜΕΣ

    Η φετινή χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα τόσο για τον...

    ΠΑΣΟΚ! Αρχισαν να “πέφτουν” ονόματα στην Πάτρα τώρα που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση

    Από τώρα ξεκίνησαν να συζητούν για τις επόμενες αυτοδιοικητικές...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Διεφώνησε στην Πάτρα με την διαγραφή Σαμαρά αλλά… ξέχασε ότι είχε διαγράψει μέχρι και τον Σουφλιά!

    Από τοπικούς κύκλους που εκφράζουν την Καραμανλική σκέψη (με...

    Ειρήνη Μουρτζούκου: Μαραθώνια κατάθεση 8 ωρών από τη μητέρα της – «Κατηγορώ την κόρη μου για τους θανάτους των μωρών»

    Για οκτώ ώρες κατέθετε η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου στους αστυνομικούς...
    Best Shop