Η Ηρώ Εμμανουηλίδου αποκαλύπτει πώς καταφέρνει να συνδυάζει το τραγούδι με το Πολεμικό Ναυτικό

    Ημερομηνία:

    Τι σχέση έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις με τη μουσική και το τραγούδι; Σε γενικές γραμμές, καμία. Στην περίπτωση της Ηρώς Εμμανουηλίδου, όμως, αυτοί οι δύο αντίθετοι χώροι φαίνεται να συνδέονται. Κι αυτό διότι η ίδια ισορροπεί ανάμεσα στην ιδιότητα του στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού και εκείνη της τραγουδίστριας, που κυκλοφόρησε πρόσφατα το digital single της «#Dubai», το οποίο μάλιστα έχει αρχίσει να γίνεται viral.

    «Η μουσική είναι στη ζωή μου πολλά χρόνια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Υπήρχε πάντα μια φλόγα μέσα μου γι’ αυτό το πράγμα. Ηθελα από μικρή να τραγουδήσω, αλλά μερικές φορές χρειάζεσαι και μια υποστήριξη από το περιβάλλον σου για να προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο. Εγώ δεν την είχα και έτσι πήρα άλλη επαγγελματική κατεύθυνση» λέει στην «Espresso» η Ηρώ Εμμανουηλίδου, που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να αρχίσει μαθήματα φωνητικής πριν από τεσσερισήμισι χρόνια.

    «Δασκάλα μου το τελευταίο έτος είναι η Σοφία Βόσσου και αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερή που την έχω στο πλευρό μου. Την αισθάνομαι ως καλλιτεχνική μου μητέρα. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος, πέρα από σπουδαία φωνή. Εισέπραξα αγάπη και υποστήριξη από εκείνη αλλά και την οδηγία για σκληρή δουλειά. Είναι αυστηρή ως δασκάλα, θέλει μελέτη, συνέπεια, προσπάθεια και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε» συνεχίζει η τραγουδίστρια, που ακολούθησε το μουσικό της ένστικτο μέσα σε ένα πολυετές στρατιωτικό πλαίσιο και κατάφερε τελικά να αφήσει ελεύθερη την καλλιτεχνική της ψυχή.

    eman1

    «Παράλληλα με το τραγούδι, υπηρετώ στις Ενοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα, είμαι στέλεχος εν ενεργεία του Πολεμικού Ναυτικού, με πολυετή πορεία στο Σώμα. Η απόφαση να σταδιοδρομήσω εκεί σαφώς ήταν δική μου, ωστόσο υπήρξε και μια παρότρυνση από την οικογένειά μου. Οχι επειδή ανήκει κάποιο μέλος της στον συγκεκριμένο χώρο. Η παρότρυνση υπήρξε περισσότερο για το σίγουρο της επαγγελματικής αποκατάστασης» εξηγεί.

    eman2

    Πώς έγινε, όμως, μέσα της το «κλικ» που την οδήγησε στην απόφαση να πάψει να καταπιέζει την καλλιτεχνική της υπόσταση; «Επειδή πάντα είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες, αισθάνθηκα κάποια στιγμή ότι ο επαγγελματικός δρόμος που πήρα ίσως να μην ήταν τελικά αυτό που με αντιπροσώπευε πλήρως, γιατί δεν μου έδινε τη δυνατότητα να ξεδιπλωθώ τόσο πολύ ως καλλιτεχνική ψυχή. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι ένας χώρος συγκεκριμένος και το στρατιωτικοποιημένο πλαίσιό τους ορισμένο, δεν σε αφήνει να… επεκταθείς, γιατί αυτή είναι η φύση του – και καλώς είναι έτσι. Εγώ, λοιπόν, άρχισα να κάνω μαθήματα φωνητικής, γιατί ήθελα να βγω λίγο από αυτό το πλαίσιο και από εκεί και πέρα, βλέποντας ότι αυτό μου ταιριάζει και με αγγίζει περισσότερο, αποφάσισα να δώσω έμφαση στο καλλιτεχνικό κομμάτι» διευκρινίζει.

    eman5

    Και αν χρειαζόταν να επιλέξει μία από τις δύο ιδιότητες; Τι θα έκανε τότε; «Αν με ρωτάς τι θα ήθελα, θα ήθελα να ακολουθήσω τον δρόμο της μουσικής και του τραγουδιού. Νιώθω ότι έχω γεννηθεί γι’ αυτό και δίνω μεγάλη προσοχή στο κομμάτι της εξέλιξής μου στο τραγούδι. Σκοπεύω να προχωρήσω σε αυτό. Αυτό είναι το όνειρό μου. που έγινε στόχος!» απαντά με το χέρι στην καρδιά η Ηρώ Εμμανουηλίδου, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται viral στα social media με το νέο της τραγούδι «#Dubai», που αποτελεί την τρίτη της κυκλοφορία (προηγήθηκαν τα singles «Λίγη ελπίδα», σε στίχους δικούς της και μουσική Βαγγέλη Γιαλαμά, και «Δυο βράδια», σε στίχους Iron Emma και μουσική Βαγγέλη Γιαλαμά). «Το ‘‘Dubai’’ είναι ένα ποπ – ροκ τραγούδι και η ιδέα για τη δημιουργία του ήρθε από έναν καλό μου φίλο, τον Πάνο Καρανικολόπουλο. Επειτα από πολλές συζητήσεις που είχαμε για τη μουσική, μου αποκάλυψε ότι είχε κι εκείνος καλλιτεχνικές τάσεις από μικρός και μου πρότεινε να μου γράψει ένα τραγούδι. Εγραψε, λοιπόν, αυτό και στη συνέχεια το άκουσε η Σοφία Βόσσου, που της άρεσε πολύ και μας συνέστησε να κάνουμε μια ωραία ενορχήστρωση, που την ανέλαβε ο Αποστόλης Στίκας» λέει χαρακτηριστικά.

    eman4

    «Για Ντουμπάι, μωρό μου άντε bye, / το τραβήξαμε κι αυτό όσο δεν πάει…» τραγουδά η Ηρώ Εμμανουηλίδου και κερδίζει τις εντυπώσεις στα social media, ενώ συνοδεύεται από εντυπωσιακό music video, που γυρίστηκε στην παραλία Καλογριά με τους αμμόλοφους, στην Αχαΐα. «Η αλήθεια είναι ότι έχω δεχτεί πολύ ωραία σχόλια, είναι ένα φρέσκο, καλοκαιρινό τραγούδι, που αρέσει» αναφέρει η ίδια, συμπληρώνοντας πως μπορεί να έχει βγάλει τραγούδι για τη συγκεκριμένη πόλη στα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο δεν την έχει επισκεφθεί. «Οχι ακόμα! Είναι όμως στα σχέδιά μου να πάω στο Ντουμπάι, ενδεχομένως και στα άμεσα» καταλήγει με νόημα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εμφύλιος στη Δυναστεία των Λέανδρων! Ο πατέρας-θρύλος Λέο σε δικαστικό… πόλεμο με τη θυγατέρα του Βίκυ

    Η συνταρακτική ιστορία του θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί...

    Guardian: Άρθρο κόλαφος για την Αθήνα

    «Στις αρχές του τρέχοντος έτους έπεσα μέρα μεσημέρι, σε...

    Έτσι μας ξεγελούν τα εστιατόρια ώστε… να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα

    Ένας κατάλογος φαγητού μπορεί να φαίνεται ως «ένας απλός οδηγός γεύσεων», ωστόσο...

    ΚΟΚ: Πότε χάνεις οριστικά το δίπλωμα οδήγησης

    Αν και πολλές παραβάσεις επισύρουν απλώς διοικητικά πρόστιμα ή...
    Best Shop