Η τροφική δηλητηρίαση τον «χτύπησε» στο πέος: Η απίστευτη ιστορία ενός άνδρα που πλήρωσε ακριβά το χθεσινό ρύζι

    Ημερομηνία:

    Ούτε οι ουρολόγοι δεν πίστευαν ότι η τροφική δηλητηρίαση από ρύζι μπορεί να επηρεάσει την περιοχή των γεννητικών οργάνων, μέχρι που εξέτασαν την περίπτωση ενός 38χρονου που αντιμετώπισε ερυθρότητα, πρήξιμο και απολέπιση (ξεφλούδισμα) στο πέος του, με τη διάρκεια των συμπτωμάτων αυτών να είναι περίπου μια εβδομάδα!

    Περαιτέρω έρευνα πάνω στο πρωτάκουστο περιστατικό διαπίστωσε ότι τα ενοχλητικά συμπτώματα είχαν αρχίσει λίγο μετά από μια περίοδο οξείας διάρροιας και εμετού. Οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού στο Λίβανο, όπου νοσηλευόταν ο άνδρας, πήραν δείγμα από το γενετικό υλικό του πέους του, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια της ενόχλησης.

    Η πρώτη περίπτωση εδκήλωσης της τροφικής δηλητηρίασης στο πέος

    Όπως αποδείχτηκε, «ένοχο» για τη μόλυνση ήταν το βακτήριο βάκιλλος (bacillus cereus), το οποίο συνήθως εντοπίζεται στο ρύζι που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ καιρό και μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία και στομαχικές διαταραχές αν καταναλωθεί. Συγκεκριμένα, ο ασθενής κατανάλωσε ρύζι μια ημέρα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα.
    Η ασυνήθιστη μόλυνση των γεννητικών οργάνων είχε προκληθεί έπειτα από ένα επεισόδιο διάρροιας και εμετού που συνέβη σχεδόν αμέσως μετά την ερωτική πράξη με τη σύζυγό του. Η συνεύρεση, όπως κατέληξαν οι ουρολόγοι, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διείσδυσης βακτηρίων στο δέρμα λόγω της αλλαγής που επιφέρει στη συμπεριφορά των αιμοφόρων αγγείων.

    Όπως ανέφεραν οι άναυδοι επιστήμονες «η διάρροια και ο εμετός που μόλυναν το πέος μετά τη συνουσία είναι η πηγή της δερματικής λοίμωξης». Το περιστατικό δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Medicine and Surgery.

    Η αντιμετώπιση 

    Στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη, οι γιατροί χρησιμοποίησαν τοπικό αντιβιοτικό (φουσιδικό οξύ) το οποίο είναι γνωστό για τη θεραπευτική του δράση σε οφθαλμικές λοιμώξεις. Παράλληλα, οι ειδικοί συμβούλευσαν τον ασθενή να τηρεί αυστηρούς κανόνες υγιεινής στη γενετήσια περιοχή του, να αποφεύγει το σεξ και την αυτοϊκανοποίηση μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.

    Ένα μήνα μετά, ο ασθενής δεν είχε αίσθημα καύσου ή δυσφορίας στο μόριό του και τα σημάδια μόλυνσης είχαν εξαφανιστεί.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μόλυνση από βάκιλλο μπορεί να γίνει αισθητή σε μόλις 30 λεπτά μετά την κατανάλωση του χαλασμένου ρυζιού και τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν έως και 24 ώρες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα Μετέωρα ανάμεσα στα κορυφαία 100 γεωλογικά μνημεία του πλανήτη

    Είναι ένας από τους πιο γνωστούς και εντυπωσιακούς προορισμούς...

    Τουρίστες… κράζουν την Ελλάδα – «Αυτά είναι τα πέντε χειρότερα πράγματα»

    Στην εποχή των social media η συντριπτική πλειοψηφία των...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο

    Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο της Λευκάδας, για τον 19χρονο Κώστα Σαράκη...

    ΠΑΣΟΚ: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» – Οι ατάκες που έγιναν pop

    «Η κυβέρνηση της Αλλαγής» Αν υπάρχει μια λέξη που έγινε...
    Best Shop