Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ – Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

    Ημερομηνία:

    Ρωσική αεροπορική επίθεση στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 30 και κατέστρεψε ιστορικά κτίρια στην καρδιά της πόλης, ανακοίνωσαν σήμερα περιφερειακοί αξιωματούχοι.

    Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα μετά την πιο φονική μεμονωμένη φετινή επίθεση, όταν η Ρωσία έπληξε με δύο βαλλιστικούς πυραύλους στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

    nakas

    Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν στη Λβιβ από την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλο είναι τρία παιδιά, όπως αναφέρει μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι.

    Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, στο οποίο ο δήμαρχος εικονίζεται ανάμεσα στα συντρίμμια ενός κατεστραμμένου κτιρίου, δήλωσε πως υπέστησαν ζημιές περισσότερες από 50 κτιριακές δομές, από σχολεία μέχρι κατοικίες και κλινικές, οι περισσότερες στην καρδιά της πόλης.

    Μετά τη φονική αυτή επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

    «Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.

    Αυτόπτης μάρτυρας στην πόλη ανέφερε επίσης στο Reuters πως υπάρχουν ζημιές σε κτίρια.

    ukraine11
    Χάρτης με τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία

    Στη γειτονική Πολωνία απογειώθηκαν σήμερα πολεμικά αεροσκάφη για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του εθνικού εναέριου χώρου της, ανακοίνωσε η επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων.

    «Ήταν άλλη μια νύχτα με πολλή δουλειά για ολόκληρο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία εξαιτίας … των πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τη μεγάλου βεληνεκούς αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η διοίκηση μέσω του X.

    Η Ρωσία έπληξε σήμερα επίσης το Κίεβο και άλλες περιφέρειες με πυραύλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    Η Ρωσία σφυροκοπά τις τελευταίες ημέρες την Ουκρανία με εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μερικοί ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ αναφέρουν πως πρόκειται για την απάντηση της Μόσχας στην πρόσφατη επιδρομή του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.

    Η Ρωσία δεν έχει ακόμα σχολιάσει τις επιθέσεις στην Πολτάβα και τα σημερινά πλήγματα στη Λβιβ και το Κίεβο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Ελλάδα: Είχαν κρύψει τα ναρκωτικά στο ασανσέρ!

    Σε θάλαμο ασανσέρ πολυκατοικίας στο κέντρο του Αγρινίου εντόπισε...

    Δημήτρης Σταρόβας: Η επιστροφή του στη σκηνή μετά το εγκεφαλικό – Δείτε βίντεο

    Ο Δημήτρης Σταρόβας έχει επιστρέψει στους ρυθμούς της καθημερινότητας και της...

    Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες – Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

    «Ρεκόρ ντροπής» καταγράφει η υπόθεση του Darius Paduch, πρώην κορυφαίου...

    Γαλλία: Η κόλαση της Gisele – Πώς περιγράφουν τα παιδιά τον πατέρα τους, τι απαγόρευε στους βιαστές της

    Αποτροπιασμό σε ολόκληρη τη Γαλλία, και όχι μόνο, έχει προκαλέσει,...
    Best Shop