Νόμιζε ότι είχε καούρες – Αποδείχθηκε ότι είχε μια πάθηση που μπορούσε να τον σκοτώσει ανά πάσα στιγμή

    Ημερομηνία:

    Ο Rich Bugay, πατέρας τριών παιδιών από το Μίσιγκαν, υπέφερε για χρόνια από καούρες και μια ανεξήγητη αίσθηση καύσου (καψίματος) στο στόμα, τα οποία απέδωσε αρχικά σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Παρά τις συνεχείς επισκέψεις σε γιατρούς και πλήθος εξετάσεων -υποβλήθηκε μέχρι και σε κολονοσκόπηση-, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και τον κατέβαλε σε σημείο που, κάποιες μέρες, ακόμα και το να περπατήσει έμοιαζε άθλος από την εξάντληση.

    Μόνο όταν απευθύνθηκε στην Κλινική Mayo διαγνώστηκε με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, μια διάταση ή αύξηση της διαμέτρου της κύριας αρτηρίας που ξεκινά από την καρδιά και καταλήγει, αφού χωριστεί, στις δύο λαγόνιες αρτηρίες. «Δεν αισθανόμουν καλά, είχα έντονη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, στομαχικές ενοχλήσεις, πήγαινα σε πολλούς διαφορετικούς γιατρούς όπως ο οικογενειακός μου ιατρός και δεν έπαιρνα καμία απάντηση. Έτσι, κάποια στιγμή αποφάσισα ότι ήθελα να πάω στην καλύτερη δυνατή επιλογή» δήλωσε στην Daily Mail.
    nakas
    Νόμιζε ότι είχε καούρες – Αποδείχθηκε ότι είχε μια πάθηση που μπορούσε να τον σκοτώσει ανά πάσα στιγμή

    Το ανεύρυσμα στα απεικονιστικά ευρήματα (Photo: Daily Mail)

    Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ειδικά όταν αγγίζει το μέγεθος εκείνου που είχε Bugay, περίπου 7,2 εκ. σε διάμετρο, εκτοξεύει τον κίνδυνο για καταστάσεις όπως ο διαχωρισμός ή η ρήξη της αορτής. Οι ρήξεις αυτές είναι θανατηφόρες στο 80-90% των περιπτώσεων λόγω της σοβαρής εσωτερικής αιμορραγίας που προκαλούν. Ο Bugay, ανατρέχοντας στη στιγμή που του γνωστοποίησαν τη διάγνωσή του, είπε: «[Ο γιατρός] μου έδωσε θάρρος ότι το πρόβλημα διορθώνεται, αλλά μου τόνισε ότι “δεν έχεις πολλά περιθώρια για αναμονές· είναι ουσιαστικά σαν μια ωρολογιακή βόμβα».

    Τέσσερις μέρες μετά τη διάγνωση, o Bugay υποβλήθηκε σε ανοικτή χειρουργική επέμβαση στην Κλινική Mayo στo Ρότσεστερ της Μινεσότα. Η διαδικασία περιλάμβανε μια μεγάλη τομή στον θώρακα και την κοιλιά και αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος της αορτής με ένα τεχνητό μόσχευμα. Για να εξασφαλίσουν τη ροή του αίματος στο υπόλοιπο σώμα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί χρησιμοποίησαν μια μηχανή καρδιοπνευμονικής παράκαμψης ενώ η καρδιά παρέμενε σε λειτουργία (εξωσωματική κυκλοφορία).

    Νόμιζε ότι είχε καούρες – Αποδείχθηκε ότι είχε μια πάθηση που μπορούσε να τον σκοτώσει ανά πάσα στιγμή

    Ο Bugay λίγο πριν την επέμβαση (Photo: Daily Mail)

    Οι εξετάσεις αποκάλυψαν επίσης ότι ο Bugay γεννήθηκε με διγλώχινα (δίπτυχη) αορτική βαλβίδα, την πιο συχνή συγγενή καρδιοπάθεια όπου η αορτική βαλβίδα έχει δύο πτυχές αντί για τρείς. Αυτό πιθανότατα συνέβαλε στην εξάντλησή του, καθώς με κάθε χτύπο της καρδιάς, μέρος του αίματος επέστρεφε προς τα πίσω. Οι χειρουργοί αντιμετώπισαν και αυτό το πρόβλημα, αντικαθιστώντας τις παλιές βαλβίδες του με μηχανικές.

    Μετά την επέμβαση, ο Bugay αναρρώνει καλά και αισιοδοξεί ότι θα επανέλθει πλήρως. Η περίπτωσή του υπογραμμίζει τη σημασία της έγκαιρης και σωστής διάγνωσης, ειδικά για καταστάσεις όπως το ανεύρυσμα της αορτής που συχνά παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι να γίνουν κρίσιμες. Τα ανευρύσματα αορτής επηρεάζουν περίπου 200.000 Αμερικανούς, κυρίως άνδρες άνω των 65 ετών, και συχνά δεν διαγιγνώσκονται λόγω απουσίας συμπτωμάτων. Όταν εμφανίζονται συμπτώματα, αυτά περιλαμβάνουν δύσπνοια, ζάλη και δυσκολία στην κατάποση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο ΕΣΠΑ η επέκταση της Ιόνιας Οδού

    Την ένταξη της επέκτασης της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα στο...

    Πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ στο Αγρίνιο και σε επιχειρήσεις στο Άκτιο

    Στην επιβολή διοικητικών προστίμων για διάφορες παραβάσεις στον τομέα του εμπορίου...

    Μακελειό στις ΗΠΑ: Ο 14χρονος δράστης είχε ανακριθεί από το FBI – «Μαμά, φοβάμαι – Ακούω πυροβολισμούς, έλα να με πάρεις»

    Ο ύποπτος που συνελήφθη μετά τους πυροβολισμούς σε αμερικανικό λύκειο κοντά...

    AEΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΡΑΞΟΥ: Τα 6 βασικά προβλήματα… “γήρανσης”

    Πολλές φορές έχει καταγραφεί η ανοδική κίνηση στο Αεροδρομίου Αράξου,...
    Best Shop