ΠΑΤΡΑ: Απεργία αύριο για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”

    Ημερομηνία:

    Το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και σημειώνει: 

    Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας συνεχώς υποβαθμίζεται και οι πολίτες θα αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά για να έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τη στιγμή μάλιστα, που ήδη η χώρα μας έχει το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας να αγγίζουν το 40%.

    Οι τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες ακυρώνουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΣΥ, όπως είναι τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία και η είσοδος των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ ή η επιτρεπόμενη πλέον ιδιώτευση των γιατρών του Δημοσίου, που το μόνο που προσφέρουν είναι η κατάργηση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στο υπέρτατο αγαθό της υγείας.

    Η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο σε όλες τις ειδικότητες και κλάδους και παραιτούνται συνάδελφοι χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την αναπλήρωσή τους. Την 1 Ιανουαρίου του 2022 ως τακτικό προσωπικό στο Υπουργείο Υγείας υπηρετούσαν 75.022 υπάλληλοι. Την 1 Ιανουαρίου του 2023 υπηρετούσαν 72.986 υπάλληλοι. Την 1 Ιανουαρίου του 2024 70.582 υπάλληλοι. Την 1 Ιουνίου του 2024 70.096 υπάλληλοι.  Από τον Ιανουάριο του έτους 2022 έως και τον Μάιο του έτους 2024 σε 2,5 χρόνια το τακτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας μειώθηκε κατά 4.926 υπαλλήλους.

    Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο μας οι 52 θέσεις που μας αντιστοιχούν από την προκήρυξη 7/Κ που είχε εξαγγελθεί το 2019, επιτέλους, τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνουν οι ορκωμοσίες των συναδέλφων που πλέον θα υπηρετουν στις θέσεις αυτές ως μόνιμοι υπάλληλοι αφού πολλοί από αυτούς ήδη υπηρετούν ως επικουρικοί στο Νοσοκομείο μας ή σε άλλα νοσοκομεία ενώ κάποιοι επικουρικοί θα αποχωρήσουν από τον Άγιο Ανδρέα ως μόνιμοι σε άλλα Νοσοκομεία. Επομένως, πρόκειται για μηδαμινή ενίσχυση διότι οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι από τους 52 αναμένεται να είναι περίπου 5 με 6.

    Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. Οι συμβασιούχοι ΣΟΧ στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση είναι σε συνεχή εργασιακή ομηρία με 3μηνες παρατάσεις.

    Να σταματήσουν τώρα οι εργολαβίες και να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία που έχουν εγκατασταθεί, τη στιγμή που σε όλους είναι πασιφανές ότι οι εργολάβοι στοιχίζουν πολύ ακριβότερα για το Δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και να δοθεί η δυνατότητα στα Νοσοκομεία να συνάπτουν νέες Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου.

    Η ένταξή μας στα ΒΑΕ έμεινε όνειρο θερινής νυκτός και το πόρισμα της επιτροπής Μπεχράκη παραπέμφθηκε στις καλένδες.

    Εδώ και τώρα

    να επενδυθούν χρήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

    & να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό!

    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΣΥ

    ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

    EΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

    ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

    ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ

    ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ  13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

    ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί των σχολείων από εργαζόμενους του Δήμου

    Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων καθάρισαν...

    Φαινόμενο Μπέντζαμιν Μπάτον: Αυτό το θαλάσσιο πλάσμα γυρίζει πίσω τον χρόνο

    Όλα τα έμβια όντα γεννιούνται, μεγαλώνουν, γερνούν και πεθαίνουν....

    Τα μεταξωτά μαντήλια είναι πάλι μόδα και ξυπνούν μνήμες ρετρό Χόλιγουντ

    Τα μεταξωτά μαντήλια επιστρέφουν δυναμικά, προσδίδοντας κομψότητα και μια...
    Best Shop