Στα 599 τα νέα κρούσματα – 328 οι διασωληνωμένοι, 33 θάνατοι

    Ημερομηνία:

    Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 599 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147283, εκ των οποίων 52.1% άνδρες.

    Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5682 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44815 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    328 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 227 (69.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1006 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

    Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5387 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3183 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Πλάκωσαν στο ξύλο ανήλικο – Τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο

    Σοβαρό περιστατικό βίας με θύμα ανήλικο σημειώθηκε το βράδυ...

    Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Γονέων Δυτικής Ελλάδας για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Ερυμάνθειας

    Την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάργηση της οργανικής...

    Πατρών Χρυσόστομος: «Αναδεικνύομε τους τοπικούς μας Αγίους»

    Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: Μετά τον λαμπρόν εορτασμόν του...

    Σήμα κινδύνου για το νερό – Εφιαλτικές προβλέψεις από τους επιστήμονες για την απειλή λειψυδρίας στη χώρα

    H απειλή της λειψυδρίας γιγαντώνεται στην Ελλάδα, με τα δεδομένα να...