5 βραδινές συνήθειες που εμποδίζουν την πρόοδο στη ζωή

    Ημερομηνία:

    Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι φαίνονται κολλημένοι στο ίδιο μέρος, ανίκανοι να σημειώσουν πρόοδο, οι βραδινές τους συνήθειες μπορεί να δώσουν κάποιες απαντήσεις. Η ψυχολογία προτείνει ότι οι βραδινές μας ρουτίνες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνολική μας επιτυχία και πρόοδο στη ζωή.

    Αν νιώθεις ότι παρά τις προσπάθειες σου δεν πηγαίνεις πουθενά στη ζωή, μπορεί να φταίνε οι βραδινές σου συνήθειες. Από την αναβλητικότητα στην αρνητική σκέψη, αυτές οι συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν σε έναν αέναο κύκλο στασιμότητας. Δεν είναι συνειδητή επιλογή, συχνά είναι απλώς θέμα ρουτίνας. Αλλά μην ανησυχείς, η κατανόηση αυτών των συνηθειών είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή τους. Παρακάτω λοιπόν εμβαθύνουμε σε 5 βραδινές συνήθειες που εμποδίζουν την πρόοδο στη ζωή, σύμφωνα με την ψυχολογία.

    Οι άνθρωποι που δεν προοδεύουν στη ζωή είναι αναβλητικοί και έχουν τη νοοτροπία «θα το κάνω αύριο»

    Υπάρχει ένα ρητό που λέει, «Γιατί να κάνεις σήμερα αυτό που μπορείς να αναβάλεις για αύριο;». Αλλά όταν αυτό γίνεται καθημερινό μάντρα, μπορεί να εμποδίσει σοβαρά την πρόοδό σου στη ζωή. Η ψυχολογία μάς λέει ότι η χρόνια αναβλητικότητα δεν αφορά μόνο την κακή διαχείριση του χρόνου. Στην πραγματικότητα, είναι ένα περίπλοκο ζήτημα που περιλαμβάνει δυσκολίες με την αυτορρύθμιση, τον φόβο της αποτυχίας, ακόμη και την τελειομανία.

    Αυτή η συνήθεια της αέναης αναβολής μάς βάζει σε έναν ατελείωτο κύκλο αδράνειας. Και το χειρότερο; Μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ένοχοι και αγχωμένοι, ωστόσο εξακολουθούμε να βρισκόμαστε κολλημένοι στο ίδιο μέρος.

    Δουλεύουν υπερβολικά μέχρι αργά το βράδυ

    Μπορεί να νομίζεις ότι να δουλεύεις μέχρι αργά το βράδυ, είναι σημάδι παραγωγικότητας και αφοσίωσης. Λοιπόν, όχι ακριβώς.

    Η ψυχολογία υποστηρίζει λέει ότι η συνεχής υπερκόπωση μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει την πρόοδό μας στη ζωή. Δεν έχει να κάνει με το πόσες ώρες αφιερώνεις, αλλά την ποιότητα της εργασίας που παράγετε κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

    Η υπερβολική εργασία οδηγεί σε εξάντληση, μειωμένη παραγωγικότητα, ακόμη και προβλήματα υγείας. Αντί να προχωράς, μπορεί να βρεθείς κολλημένη/ος σε μια κατάσταση συνεχούς εξάντλησης, ανίκανη/ος να σκεφτείς καθαρά ή να πάρεις αποτελεσματικές αποφάσεις.

    Οι άνθρωποι που δεν προοδεύουν στη ζωή δεν αφιερώνουν χρόνο στον αυτοστοχασμό

    Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, είναι δελεαστικό να απενεργοποιήσετε τον εγκέφαλό σας και να κάνεις binge watching. Αλλά αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να σκεφτείς την ημέρα σου, τις πράξεις σου και τους στόχους σου, μπορεί να ενισχύσεις την προσωπική σου ανάπτυξη και πρόοδο.

    Ο αυτοστοχασμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προσωπική ανάπτυξη. Μας επιτρέπει να κατανοούμε καλύτερα τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας. Είναι ένας καλός τρόπος για να δούμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας. Κάτι που με τη σειρά του, μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές για πρόοδο.

    Αμελούν την αυτοφροντίδα

    Η καθημερινότητα έχει ιλιγγιώδεις ρυθμούς και μερικές φορές, νιώθεις ότι απλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μέσα στην ημέρα για τα πάντα. Μέσα σε όλο το χάος, είναι εύκολο να ξεχάσουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

    Αλλά να θυμάσαι, είσαι εξίσου σημαντική/ος με κάθε άλλη υποχρέωση που έχεις μέσα στο πρόγραμμά σου. Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Έχει να κάνει με το να αφιερώνεις χρόνο για να κάνεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά, είτε αυτό είναι να διαβάζεις ένα βιβλίο, να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, είτε απλά κοιμάσαι καλά.

    Όταν παραμελείς συνεχώς την αυτοφροντίδα, δεν δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να ανανεωθεί. Κάτι που μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι εξαντλημένη/ος και χωρίς κίνητρα, καθιστώντας δύσκολο να προοδεύσεις στη ζωή.

    Οι άνθρωποι που δεν προοδεύουν στη ζωή μένουν στο comfort zone τους

    Όλοι έχουμε τις ζώνες άνεσής μας. Εκείνα τα οικεία μέρη και τις ρουτίνες που μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά. Αλλά ενώ είναι άνετες, δεν ευνοούν πάντα την ανάπτυξη και την πρόοδό μας στη ζωή.

    Το να βγαίνεις εκτός comfort zone, μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να μαθαίνεις νέα πράγματα, να αναπτύσσεις νέες δεξιότητες και να εξερευνάς νέες προοπτικές. Ίσως εκπλαγείς με το πώς οι μικρές αλλαγές, μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλα άλματα στη ζωή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΡΑΜΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Μάχη για να σωθεί η 14χρονη

    Δραματικές ώρες περνά οικογένεια της Πάτρας. H μητέρα της οικογένειας...

    Ποιο είναι το δίκτυο μαρίνων στο Ιόνιο Πέλαγος – Τα οφέλη από την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος

    Ένα σημαντικό δίκτυο υποδομών που θα βοηθήσει στην ενίσχυση...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος – ΦΩΤΟ

    Λόγια ικανά να περιγράψουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το...

    Οι ξενοδοχειακές επενδύσεις που αναβαθμίζουν το brand της Ελλάδας

    Πόλος έλξης είναι σήμερα η Ελλάδα για τους ξένους επενδυτές,...
    Best Shop