Φοβερός ο Πατρινός Παναγιώτης Χιώνης στην Πολωνία! Δεύτερο Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών

    Ημερομηνία:

    Δεύτερο χρυσό μετάλλιο, για τον Παναγιώτη Χιώνη, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Κωφών 2024, που ολοκληρώθηκε χθες (Κυριακή, 15/9), στην πόλη Swietokrzyskie της Πολωνίας. ανεβάζοντας την ελληνική σημαία στο ψηλότερο κοντάρι και τον εθνικό ύμνο να ακουστεί δύο φορές.

    Ο Έλληνας ποδηλάτης, ολοκλήρωσε χθες (15/9) με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στην αυλαία της διοργάνωσης, κατακτώντας ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της αντοχής σε δημόσιο δρόμο 122χλμ. Αναδείχθηκε έτσι ως ο πολυνίκης της διοργάνωσης, καθώς είναι το τρίτο του μετάλλιο, στα 4 αγωνίσματα που πήρε μέρος, μετά  το χρυσό στο αγώνισμα του σπριντ και το χάλκινο στην ατομική χρονομέτρηση.

    Σήμερα στο αγώνισμα της αντοχής των 122χλμ. τερμάτισε σε 3:14.15 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ και στο αγώνισμα των πόντων κατάφερε και μπήκε στην 6άδα του αγωνίσματος καταλαμβάνοντας την  5η θέση.
    Στο βάθρο τον ακολούθησαν δύο Πορτογάλοι, που τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο και κρίθηκε το βάθρο στο φωτο φίνις. Δεύτερος ήταν ο Αντρέ Σοάρεζ και τρίτος ο Μαρτίνο Ζοάο Μάρκεζ με χρόνο 3:14.19 (μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω), αντίστοιχα.

    Ο Παναγιώτης Χιώνης, μετά τη νίκη του αυτή θα αγωνίζεται τιμητικά με τη φανέλα του παγκόσμιου πρωταθλητή σε όλους τους αγώνες, μέχρι το 2027 που θα διοργανωθεί το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
    Ο έτερος Έλληνας ποδηλάτης, ο Μανώλης Αγγελίδης επέστρεψε μετά το 2019 σε διεθνείς διοργανώσεις της Ομοσπονδίας πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις τόσο στο σπριντ, που ήταν 5ος όσο και στο αγώνισμα των πόντων που τερμάτισε στην 8η θέση. Στο σημερινό αγώνα ο Έλληνας ποδηλάτης τερμάτισε στην 11η θέση σε 53 εκατοστά του δευτερολέπτου αργότερα από τον πρώτο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Lucara Diamond: Ανακάλυψε νέο διαμάντι-γίγας 1.094 καρατίων

    Η Lucara Diamond ανακάλυψε άλλο ένα διαμάντι-μαμούθ από ένα ορυχείο στη Μποτσουάνα, το δεύτερο...

    Ιμπραΐμοβιτς: Ο 17χρονος γιος του συνεχίζει την παράδοση – Δείτε βίντεο

    Αν ο πατέρας του έκανε λίγη... υπομονή μπορεί και...

    Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στην κινητοποίηση για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια – Λύκεια

    Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η Δημοτική...

    Ο Φωκίων Ζαΐμης στον Αγιασμό του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών

    Στο αγιασμό του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών για την έναρξη...
    Best Shop