Lucara Diamond: Ανακάλυψε νέο διαμάντι-γίγας 1.094 καρατίων

    Ημερομηνία:

    Η Lucara Diamond ανακάλυψε άλλο ένα διαμάντι-μαμούθ από ένα ορυχείο στη Μποτσουάνα, το δεύτερο μεγάλο εύρημα μέσα σε ένα μήνα.
    Το τελευταίο διαμάντι ζυγίζει 1.094 καράτια και βρέθηκε στο ορυχείο Karowe, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Αν και είναι μικρότερο από την πέτρα 2.942 καρατίων που ανακαλύφθηκε στην ίδια τοποθεσία τον Αύγουστο, εξακολουθεί να έχει περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους του μεγαλύτερου που έχει βρεθεί ποτέ, του διάσημου διαμαντιού Cullinan της Νότιας Αφρικής.

    Το ορυχείο Karowe της Lucara φημίζεται για τις γιγάντιες πέτρες και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά περισσότερο από το ένα τρίτο τον περασμένο μήνα, όταν ανακοινώθηκε το αρχικό μεγάλο εύρημα. Ο διευθύνων σύμβουλος Γουίλιαμ Λαμ δήλωσε ότι η τελευταία ανακάλυψη επικύρωσε περαιτέρω την επέκταση της υπόγειας χωρητικότητας της περιοχής, η οποία θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του έργου τουλάχιστον μέχρι το 2040, σύμφωνα με το Bloomberg.

    «Καθώς προχωράμε με την υπόγεια ανάπτυξή μας, είμαστε όλο και πιο σίγουροι για την ικανότητα του Karowe να παράγει αυτά τα θρυλικά διαμάντια και στο μέλλον, εδραιώνοντας τη θέση μας στην αγορά διαμαντιών υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Λαμ.

    Η τελευταία ανακάλυψη παρουσιάζει ομοιότητες με ένα μικρότερο πετράδι που βρέθηκε πέρυσι, τα διαμάντια της του οποίου πωλήθηκαν για περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η εταιρεία. Θα γυαλιστεί από την HB Antwerp.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...