Η Tupperware ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης

    Ημερομηνία:

    Η Tupperware ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση των σχεδίων, μετά από μια πολυετή προσπάθεια αναζωογόνησης της επιχείρησης εν μέσω φθίνουσας ζήτησης.

    Η μάρκα οικιακών ειδών, η οποία για μεγάλο μέρος του αιώνα όριζε την αποθήκευση τροφίμων, σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και επιστράτευσε νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν ανωνυμία για να συζητήσουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

    Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περισσότερο από 50% στις 15:53 στη Νέα Υόρκη λόγω της είδησης.

    Η πτώχευση έρχεται μετά τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίωνν. Οι δανειστές συμφώνησαν φέτος να της δώσουν κάποια περιθώρια αναπνοής στους παραβιασμένους όρους του δανείου, αλλά η εταιρεία συνέχισε να επιδεινώνεται.
    Τα σχέδια δεν είναι οριστικά και μπορεί να αλλάξουν. Εκπρόσωπος της Tupperware αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η Tupperware προειδοποιεί εδώ και χρόνια για αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να παραμείνει ζωντανή ως επιχείρηση. Τον Ιούνιο έκανε σχέδια για το κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου της στις ΗΠΑ και την απόλυση σχεδόν 150 εργαζομένων. Πέρυσι, αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Μιγκέλ Φερνάντεζ και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αλλάξει την πορεία της επιχείρησης, διορίζοντας τη Λόρι Αν Γκόλντμαν ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο.

    Η Tupperware το 1946 παρουσίασε τα πλαστικά προϊόντα της στο κοινό, αφού ο ιδρυτής της Έρλ Τάπερ εφηύρε την εύκαμπτη αεροστεγή σφράγισή τους. Η μάρκα εισέβαλε στα αμερικανικά σπίτια κυρίως μέσω των πάρτι πωλήσεων που διοργάνωναν γυναίκες των προαστίων.

    Η εταιρεία συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια των σχεδόν 80 χρόνων λειτουργίας της να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις απευθείας πωλήσεις από μια στρατιά ερασιτεχνών πωλητών, μετρώντας σε κανονιστικές καταθέσεις περισσότερους από 300.000 ανεξάρτητους πωλητές από το 2022.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Βούρκος το σιντριβάνι στην Πλ. Μαρούδα

    Δίπλα στην πλατεία Μαρούδα το συντριβάνι έχει να καθαριστεί...

    Πάνω από 2000 άνθρωποι τη μέρα θα επισκέπτονται το Top Parks στην Ακτή Δυμαίων – ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του εμπορικού πάρκου...

    Τρεις απλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή σύμφωνα με μια sex coach

    HZoë Kors είναι sex coach, ενώ έχει δουλέψει και...

    Σεξουαλική ζωή: Τι δυσαρεστεί το 50% των γυναικών

    Πρόσφατη έρευνα σχετικά με την σεξουαλική ζωή των γυναικών,...
    Best Shop