Κίνα: Εργάτες παγιδευμένοι μια εβδομάδα σε ορυχείο κατάφεραν να στείλουν μήνυμα στους διασώστες

    Ημερομηνία:

    Εργάτες χρυσωρυχείου στην Κίνα που έχουν παγιδευτεί εδώ και μια εβδομάδα κάτω από το έδαφος έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε κατάφεραν να στείλουν ένα γραπτό μήνυμα στα σωστικά συνεργεία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

    Το ατύχημα σημειώθηκε στις 10 Ιανουαρίου σε χρυσωρυχείο της επαρχίας Σαντόνγκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, παγιδεύοντας 22 ανθρώπους σε απόσταση μεγαλύτερη των 600 μέτρων από την είσοδο του ορυχείου.

    Η έκρηξη που σημειώθηκε προκάλεσε σοβαρή βλάβη στην σκάλα από την οποία υπήρχε πρόσβαση στο ορυχείο και στα καλώδια επικοινωνίας. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν ωστόσο να ανοίξουν μια δίοδο και άκουσαν το σαββατοκύριακο χτύπους, συνώνυμους σημείων ζωής.

    Φλίγκος

    Οι εργάτες του ορυχείου κατάφεραν έκτοτε να στείλουν γραπτό μήνυμα στους διασώστες στο οποίο αναφέρουν ότι τουλάχιστον 12 από αυτούς εξακολουθούν να ζουν, διευκρίνισαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

    «Όλοι είμαστε εξαντλημένοι. Χρειαζόμαστε επειγόντως φάρμακα για τους πόνους στο στομάχι, παυσίπονα, ιατρικούς αυτοκόλλητους επιδέσμους και αντιφλεγμονώδη. Τρεις άνθρωποι υποφέρουν επίσης από υπέρταση», αναφέρεται στο μήνυμα.

    Ο συντάκτης του μηνύματος διευκρινίζει επίσης ότι μια μεγάλη ποσότητα νερού περιβάλλει τους εργάτες που έχουν παγιδευτεί, οι τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματιστεί.

    GLEARNET

    «Δεν γνωρίζουμε την κατάσταση των άλλων 10 ανθρώπων» που έχουν παγιδευτεί, επισημαίνει.

    «Όσο συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζουμε να ελπίζουμε. Σας ευχαριστούμε!», καταλήγει.

    Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε εικόνες από τα μέλη των σωστικών συνεργείων που κατεβάζουν από μια δίοδο ένα συρματόσκοινο πάνω στο οποίο έχουν κρεμάσει τρόφιμα, προτού το ξανατραβήξουν πάνω με το μήνυμα των παγιδευμένων εργατών του ορυχείου.

    Δύο υπεύθυνοι του χρυσωρυχείου έχουν ήδη απολυθεί μετά την έκρηξη.

    Τα ατυχήματα σε ορυχεία δεν είναι σπάνια στην Κίνα, όπου ο τομέας αυτός παρουσιάζει έναν κακό απολογισμό όσον αφορά την ασφάλεια και στον οποίο μερικές φορές οι ρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται.

    Τον Δεκέμβριο 23 εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε ανθρακωρυχείο στην Τσονγκκίνγκ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ισραήλ: Ο «τελευταίος ηγέτης της Χαμάς», είναι νούμερο 1 στόχος της επίγειας επιχείρησης στη Γάζα

    Με την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης «Άρματα του Γεδεών...

    ΔΕΥΑΠ: Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης αύριο Τετάρτη

    Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη...

    Πάτρα – Υγειονομική “βόμβα” στην Τέρψη: Βουνά από σκουπίδια στη συμβολή Αμβρακίας και Πρέσπας (φωτο+video)

    Σκουπίδια κάθε λογής, καναπέδες, έπιπλα και βουνά από χορτάρια...

    ΟΠΕΚΑ: Αιτήσεις έως 30 Οκτωβρίου για το επίδομα 600 ευρώ – Οι δικαιούχοι

    Στη διάθεση των δικαιούχων παραμένει η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση της εισοδηματικής...