Απολαύστε την πιο εύκολη συνταγή για χούμους με παντζάρια. Απλώς ρίξτε μερικά υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε. Τα ψητά παντζάρια κάνουν αυτό το υγιεινό ντιπ πιο γευστικό.
Υλικά
- 1 κονσέρβα ρεβύθια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα
- 226 γρ. ψητά παντζάρια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- ¼ φλιτζανιού ταχίνι
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Ανακατέψτε τα ρεβύθια, τα παντζάρια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι σε ένα μπλέντερ.
- Πολτοποιήστε μέχρι να γίνει πολύ λείο το μείγμα, για 2 έως 3 λεπτά.
- Σερβίρετε με τσιπς λαχανικών ή πίτες.