Από το 2021 ταλαιπωρείται 42χρονος Πατρινός, όταν έπεσε θύµα τροχαίου. Τότε εργαζόταν ως ντελιβεράς και τον χτύπησε µηχανάκι. Κατέληξε στο Νοσοκοµείο µε διάσειση στον εγκέφαλο, αιµάτωµα στο κεφάλι, σπασµένη ωµοπλάτη, σύµπτυξη δύο δίσκων στον αυχένα, πονοκεφάλους και αστάθεια. Μάλιστα, απεδείχθη πως ο οδηγός του Ι.Χ. είχε καταναλώσει αλκοόλ! Από το Νοσοκοµείο έλαβε εξιτήριο για σπάσιµο ωµοπλάτης, και δεν έγραψαν τα υπόλοιπα συµπτώµατα που είχε υποστεί. Πέντε µήνες µετά, υπεβλήθη σε νέο κύκλο εξετάσεων και βρήκαν µε µαγνητική τα κατάγµατα και το αιµάτωµα.
Ο Ανδρέας Αγγελόπουλος περιγράφει: «Όταν είδα τι είχε συµβεί, ξαναπήγα να βρω τον ακτινοδιαγνώστη και να ζητήσω τον λόγο γιατί παρέλειψε τόσο σοβαρό θέµα στο κεφάλι µου και στον αυχένα! Ήταν εκεί µια άλλη συναδέλφισσά του και τον ζητάω ήρεµα από αυτήν, και µου λέει: «Έχει µετατεθεί σε άλλο νοσοκοµείο άλλης πόλης». Και εκεί αρχίζω να φωνάζω και να λέω ακριβώς τι έχει γίνει! Και πετάγεται και µου λέει η συνάδελφισσά του: «Μην του κάνεις µήνυση, θα τον απολύσουν. Έχει µικρά παιδιά». Και εκεί της λέω, εµένα γιατί µου το έκανε αυτό και δεν έγραψε τίποτα; Η απάντησή της ήταν πως «έτσι γράφει όταν υπάρχει φόρτος εργασίας». Εκεί βουτάω ό,τι έχω δίπλα µου, κρεβάτια και ένα καρότσι και τα πετάω µε δύναµη. Σηκώνοµαι και φεύγω!».
Ο Ανδρέας Αγγελόπουλος ξεκίνησε διαδικασία µηνύσεων και αγωγές κατά παντός υπευθύνου στο Νοσοκοµείο. Επειδή όµως ο γιατρός του Νοσοκοµείου του έδωσε έγγραφο µόνο για σπασµένη ωµοπλάτη, η αποζηµίωση που έλαβε ήταν ελάχιστη σε σχέση µε τα τραύµατα που είχε και τις οικονοµικές απαιτήσεις για αποκατάσταση. Το ΚΕΠΑ τελικά ενέκρινε α ν α π η ρ ί α µόνο 42% και πλέον αναγκάζεται να ξαναπεράσει την δ ι α δ ι κ α σ ί α ελέγχου, ώστε να αυξήσει το ποσοστό. Το ∆ικαστήριο για την αποζηµίωσή του από το Νοσοκοµείο (αγωγή) αναβλήθηκε για δύο µήνες και έτσι ο τραυµατίας βρέθηκε και πάλι επί ξύλου κρεµάµενος µε τόσα έξοδα στην πλάτη του.
Οικονοµικά βρέθηκε σε µεγάλο αδιέξοδο και αναγκάστηκε να καταφύγει σε νόµιµες διαδικασίες στο υπουργείο για να κάνει έρανο: «Τελικά έκανα αίτηση και στο υπουργείο για τον έρανο. Μου ζήτησαν όλα τα χαρτιά και επίσης έλεγχο από την Πρόνοια. Ήρθαν σπίτι µου και έστειλα υπηρεσιακά όλα µου τα χαρτιά. Άκουσαν την ιστορία µου και όλοι πήγαν να κλάψουν. Και κάποιοι δεν άντεξαν, απλά τους χτύπησα στην πλάτη και τους είπα: «Είµαι ο «Κάπταιν Νίντζα» (είναι ο χειριστής ταχύπλοοων σκαφών και παλαιότερα εργαζόταν σε αυτόν τον τοµέα). Μην ανησυχείτε, θα τα καταφέρω. Γιατί πολύ απλά, δεν ήθελα να πονέσουν και αυτοί όπως πόνεσα εγώ και πονάω. Και έτσι, εγκρίθηκε ο λογαριασµός του εράνου, ώστε να συνεχίσω να φτιάξω το σώµα µου και το µυαλό µου. Και όλα αυτά για να καταφέρω να ξαναµπώ στην θάλασσά µου που τόσο αγαπώ…»!