Αυτό το χορτοφαγικό σάντουιτς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, χάρη στην κρεμώδη φρέσκια μοτσαρέλα και στα καρύδια που αναμειγνύονται με το άλειμμα κόκκινης πιπεριάς. Το άλειμμα μπορεί επίσης να σερβιριστεί ως ντιπ ή σάλτσα, προσθέτοντας ιδιαίτερη γεύση σε πιάτα όπως ψητά κρέατα, θαλασσινά και λαχανικά ή ως γαρνιτούρα σε ζυμαρικά.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές, συν 1 κουταλιά της σούπας υγρό από το βάζο, χωρισμένα
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 4 ψωμάκια τσιαμπάτα, κομμένα οριζόντια
- 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα ρόκα baby
- 1/2 φλιτζάνι λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι
- 8 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
- 1 μεσαία ντομάτα, κομμένη σε 8 φέτες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Αναμείξτε τις ψητές κόκκινες πιπεριές, τα καρύδια, το ξίδι, την πάπρικα και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
- Επεξεργαστείτε μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρώς παχύρρευστο άλειμμα, για 2 έως 3 λεπτά, σταματώντας για να ξύσετε τα τοιχώματα όποτε χρειάζεται και προσθέτοντας υγρό από το βάζο της πιπεριάς, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, όσο χρειάζεται για την πολτοποίηση του μείγματος.
- Απλώστε το μείγμα πιπεριάς ομοιόμορφα στα ψωμάκια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας στο κάθε ψωμάκι).
- Γαρνίρετε κάθε φέτα με 1/2 φλιτζάνι ρόκα, 2 κουταλιές της σούπας κομμένο κρεμμύδι, 2 φέτες μοτσαρέλα και 2 φέτες ντομάτα.
- Πασπαλίστε με αλάτι.
- Καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού ciabatta.
- Κόψτε τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρετε.