Μπριζολίκι χοιρινό με θυμάρι και κρεμμυδάκια εσαλότ

    Ημερομηνία:

    Το μυστικό της νοστιμιάς σε αυτό το μπριζολίκι είναι η τραγανή πέτσα, την οποία θα ετοιμάσετε με προσοχή αλλά χωρίς καθόλου κόπο.

    Βήμα 1

    Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο και στεγνώνετε πολύ καλά την πέτσα με χαρτί κουζίνας. Το αφήνετε στην άκρη χωρίς να το σκεπάσετε για να στεγνώσει η πέτσα του όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Βήμα 2

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230οC στον αέρα. Τρίβετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και μετά με μπόλικο αλάτι, κυρίως μέσα στις εγκοπές που χαράξατε. Αλατοπιπερώνετε καλά το υπόλοιπο μπριζολίκι.

    Βήμα 3

    Τοποθετείτε το μπριζολίκι σε ένα ρηχό ταψί με τη μεριά της πέτσας προς τα πάνω και το ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 190οC, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το κρασί και το θυμάρι στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 50 λεπτά επιπλέον.

    Βήμα 4

    Ξεφουρνίζετε, αφήνετε το κρέας να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε οκτώ μερίδες. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τα ψητά κρεμμυδάκια και τους χυμούς από το ταψί.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καλαμπάκα: Άνδρας δέχτηκε επίθεση από αρκούδα – Τον δάγκωσε στη βουβωνική χώρα

    Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Αγιοφύλλου Καλαμπάκας,...

    Ισόβια μέσα… χλιδή έξω για τον Βαγγέλη Στεφανάκη! Είχε μέχρι και 2 Ferrari

    Ο Βαγγέλης Στεφανάκης, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, φαίνεται...

    Καθαρισμός υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών και διαμόρφωση νέων σε όλο τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

    Παρεμβάσεις σε δύο «μέτωπα» στους οικισμούς που βρίσκονται εντός...