Μπριζολίκι χοιρινό με θυμάρι και κρεμμυδάκια εσαλότ

    Ημερομηνία:

    Το μυστικό της νοστιμιάς σε αυτό το μπριζολίκι είναι η τραγανή πέτσα, την οποία θα ετοιμάσετε με προσοχή αλλά χωρίς καθόλου κόπο.

    Φλίγκος

    Βήμα 1

    Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο και στεγνώνετε πολύ καλά την πέτσα με χαρτί κουζίνας. Το αφήνετε στην άκρη χωρίς να το σκεπάσετε για να στεγνώσει η πέτσα του όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Βήμα 2

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230οC στον αέρα. Τρίβετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και μετά με μπόλικο αλάτι, κυρίως μέσα στις εγκοπές που χαράξατε. Αλατοπιπερώνετε καλά το υπόλοιπο μπριζολίκι.

    Βήμα 3

    Τοποθετείτε το μπριζολίκι σε ένα ρηχό ταψί με τη μεριά της πέτσας προς τα πάνω και το ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 190οC, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το κρασί και το θυμάρι στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 50 λεπτά επιπλέον.

    Βήμα 4

    Ξεφουρνίζετε, αφήνετε το κρέας να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε οκτώ μερίδες. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τα ψητά κρεμμυδάκια και τους χυμούς από το ταψί.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΗΠΑ: Φόβοι ότι serial killer κυκλοφορεί ελεύθερος – Οι 13 μυστηριώδεις θάνατοι από τον Μάρτιο του 2025

    Μια σειρά ανεξήγητων θανάτων ταλανίζει τη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ...

    Από «κόσκινο» τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων – Θα τα αξιολογεί το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

    Από την ανεξάρτητη «κρησάρα» του Δημοσιονομικού Συμβουλίου θα μπορούν...

    Πλάκα: Έκλεβαν τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας – 55χρονη είχε κρύψει πάνω από 1.200 ευρώ στο στόμα και τα μαλλιά της

    Σε πέντε συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για κλοπές προχώρησαν...

    Ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το Κίεβο

    Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η ανταλλαγή αιχμαλώτων και σορών στρατιωτών...