Στο μυαλό μας ανέκαθεν η μπανανόφλουδα ήταν για πέταμα.
Ακόμη και στις ταινίες και τα κόμικς είναι το αντικείμενο που πρέπει να προσέχουν οι πρωταγωνιστές -και εμείς μαζί τους στην καθημερινότητά μας- για να μην πατήσουν στο δρόμο και γλιστρήσουν με κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Είναι πολύ λογικό να εκπλαγείς λοιπόν τώρα που θα διαβάσεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Να μαγειρευτεί, να ασπρίσει, να αποξηρανθεί, να αλεσθεί και να μετατραπεί σε ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ. Ναι, το επιβεβαιώνει και η επιστήμη.
H “μανία” με τη φλούδα μπανάνας
Η κατανάλωση της φλούδας αυτού του φρούτου δεν είναι μόνο μια υγιεινή επιλογή, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων. Περίπου το 40% του βάρους μιας μπανάνας είναι η φλούδα και στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φλούδα απλά πετιέται. Σίγουρα, οι φλούδες της μπανάνας είναι αρκετά άχρηστες όταν είναι ωμές.
Αλλά αν προετοιμαστούν καλά, μπορεί να έχουν πολύ καλή γεύση. Μπορούν ακόμη και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ορισμένων προϊόντων, καθώς οι φλούδες έχουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.