Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο βούτυρο και στη μαργαρίνη;

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Βούτυρο ή μαργαρίνη; Δύο προϊόντα, που περιέχουν λιπαρά οξέα, ποιες όμως είναι οι διαφορές τους και υπάρχει κάποιο εκ των δύο που είναι πιο υγιεινό; Στα μέσα του περασμένου αιώνα, ανακαλύφθηκε ότι τα κορεσμένα λιπαρά ήταν μία από τις αιτίες καρδιαγγειακών νοσημάτων και πως πρέπει να αντικαθιστάται με πολυακόρεστα λιπαρά. Οι καταναλωτές, λόγω αυτού, με την προτροπή των επιστημόνων, αντικατέστησαν τρόφιμα όπως το βούτυρο με τη μαργαρίνη. Μέχρι και σήμερα, όμως, υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με αυτά τα δύο προϊόντα. Υπάρχουν φανατικοί καταναλωτές του κάθε είδους, με τον διχασμό να συνεχίζεται και την ποικιλία και των δύο προϊόντων να αυξάνεται.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο βούτυρο και στη μαργαρίνη;

    Το βούτυρο και η μαργαρίνη

    Η μαργαρίνη φτιάχνεται από φυτικά έλαια, νερό, αλάτι, γαλακτοποιητές, και σε κάποιες περιπτώσεις και γάλα. Αναλόγως την περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα επίπεδα φυτικού ελαίου και νερού ποικίλουν, ενώ η ποιότητά τους εξαρτάται από τις πρώτες ύλες, αφού χρησιμοποιούνται φυτικά έλαια που περιέχουν ω3 και ω6 λιπαρά, βιταμίνες, στερόλες και άλλα συστατικά. Στην αγορά πωλούνται σκληρές μαργαρίνες και οι γνωστές στο ευρύτερο κοινό, μαλακές, που περιέχουν ακόρεστα λιπαρά οξέα.

    Το βούτυρο προέρχεται από γάλα ή κρέμα γάλακτος, με τη διαδικασία βρασμού, η οποία διαχωρίζει το λίπος βουτύρου από το βουτυρόγαλα. Επιπλέον, το βούτυρο φτιάχνεται από διαφορετικά είδη γάλακτος όπως αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο και το χρώμα του σχετίζεται με τη διατροφή του ζώου, αλλά κυμαίνεται από λευκό έως κίτρινο.
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Το πρόβλημα με τη μαργαρίνη

    Κατά τη διάρκεια ερευνών, που αφορούσαν τη διαδικασία παραγωγής της μαργαρίνης, διαπιστώθηκε ότι τα πολυακόρεστα φυτικά έλαια υφίστανται μερική υδρογόνωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται trans λιπαρά. Στο βούτυρο τα βρίσκουμε σε ποσοστό από 0,5 έως 4%, αναλόγως την προέλευση του γάλακτος και οδηγούν σε αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα, συντελώντας σε καρδιοπάθειες. Στις φυτικές μαλακές μαργαρίνες, που έχουν φτιαχτεί με νέες τεχνικές, ανιχνεύονται μηδαμινές ή και καθόλου ποσότητες trans λιπαρών. Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο βούτυρο και στη μαργαρίνη;

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η DUR καλωσορίζει τις χειμερινές εκπτώσεις με προσφορές έως -50% και extra προνόμια!

    Η DUR, το ιστορικό ελληνικό fashion brand που συνδυάζει διαχρονική ποιότητα και μοντέρνο...

    Στο Νοσοκομείο του Ρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης- Χαρακτήρισε τους Διαδηλωτές «Συμμορία της Μιζέριας» ΒΙΝΤΕΟ

    Η νέα μονάδα στεφανιογραφίας εγκαινιάστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου...

    Tο ζώδιο που είναι πιθανότερο να παντρευτεί το 2025

    Για πολλά ζώδια σε σχέση οι γαμήλιες καμπάνες χτυπούν το...

    Νοσοκομείο Ρίου: Ένταση με Δημήτρη Αγγελόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΕΤΟ

    Ένταση με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και στο...
    Best Shop