Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να κλείσει εύκολα αυτός ο φάκελος των καταγγελιών

    Ημερομηνία:

    Της

    Φλίγκος

    Ασπασίας Ρηγοπούλου*

     

    Παρακολουθώντας όλες αυτές τις ημέρες τα όσα έχουν επακολουθήσει των αποκαλύψεων της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας και Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, προβληματίζομαι έντονα για τις ευθύνες που έχουμε ως γονείς, ως πολιτικά πρόσωπα, ως μέλη της κοινωνίας.

    Οι ψίθυροι για τα όσα με παραδειγματικό θάρρος και περισσή γενναιότητα κατήγγειλε η κ. Μπεκατώρου ακούγονταν επί μακρό χρονικό διάστημα. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα θέματα και τις αλήθειες που πονάνε και αποφεύγει η κοινωνία μας να ακουμπά, επιλέγουμε να κάνουμε πώς δεν τα ακούμε να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί και να προχωράμε.

    ICECAP

    Αυτό επιχειρούν δυστυχώς να κάνουν και κάποιοι τώρα. Θέτοντας ψευτοδιλήμματα, όπως το «γιατί τώρα;» Προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος της καταγγελίας της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας αλλά και το τσουνάμι των καταγγελιών που ακολούθησε αυτής.

    Τώρα είναι η ευκαιρία να ανοίξει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο της κατάχρησης εξουσίας είτε αφορά τον αθλητικό χώρο, είτε τον καλλιτεχνικό, είτε τον εκπαιδευτικό, είτε…είτε… Όπως διαπιστώνουμε όλοι οι χώροι έχουν τις μαύρες σελίδες τους και πρόσωπα που καταχρώνται τη δύναμη που τους δίνει η θέση που κατέχουν και ασκούν κάθε μορφής βία στους ανθρώπους που βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση από αυτούς.

    Αυτή η δυσωδία πρέπει να καθαριστεί εκ βάθρων ώστε να περάσει ξεκάθαρο το μήνυμα σε όλους και όλες που κατέχουν μία θέση ευθύνης και κάθονται σε μία καρέκλα που τους δίνει δύναμη.

    Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να κλείσει εύκολα αυτός ο φάκελος των καταγγελιών εάν δεν τακτοποιηθούν όλα αυτά τα ζητήματα. Να δεχτούμε ότι οι αρμόδιοι δεν είχαν ακούσει κάτι σχετικά ή δεν γνώριζαν τώρα όμως που κι έχουν ακούσει και που κάποιοι έβαλαν την υπογραφή τους στις σχετικές καταγγελίες, θα πράξουν αυτό που οφείλουν; Αυτό πρέπει να το απαιτήσουμε ως κοινωνία και ο καθένας από εμάς να έρθει στη θέση της κ. Μπεκατώρου ή να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε να είναι τα δικό μας παιδί στη θέση της. Μόνον εάν το κάνουμε αυτό δεν θα επιτρέψουμε να μπει στο συρτάρι το μείζον αυτό κοινωνικό θέμα. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν παιδιά που να τα εκμεταλλεύονται και να πέφτουν θύματα κακοποίησης στις αρρωστημένες ορέξεις των παραγόντων του κάθε χώρου.

     

     

    * Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και δρ. της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Nappuccino: Αυτή η νέα τάση που αλλάζει τον ύπνο μας

    Σε μια εποχή που μας θέλει συνεχώς σε εγρήγορση,...

    Nαστάζια Μητροπούλου: Τα πάντα ΟΛΑ άλλαξαν για το κορίτσι του Θέμου!

    Εχοντας αφήσει πίσω της όλα τα άσχημα που βίωσε, η Ναστάζια...

    Οι 10 κορυφαίοι εφοπλιστές που κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά ξηρού φορτίου το 2025 – Ηγετική η παρουσία της Ελλάδας

    Από το σιδηρομετάλλευμα και τον άνθρακα έως τα δημητριακά και τα λιπάσματα, η ναυτιλία...

    Η Ελληνίδα μάνα και το σπιτικό φαγητό από το ’50 έως σήμερα

    Η εικόνα μιας μητέρας που κυνηγάει το μικρό της...