Μπομπ Μενέντεζ: Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης για διαφθορά και δωροδοκία

    Ημερομηνία:

    Ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης για διαφθορά.

    Ο Μενέντεζ καταδικάστηκε με βάση τις κατηγορίες του 2024 για δωροδοκία, συμπεριλαμβανομένων ράβδων χρυσού, σε αντάλλαγμα χάρες σε επιχειρηματίες της Αιγύπτου και του Νιου Τζέρσεϊ.

    Δεν έγινε δεκτή η έφεση

    Ο πρώην γερουσιαστής της Νιου Τζέρσεϊ είχε ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, με την οποία ισχυριζόταν ότι η καταδίκη του για διαφθορά έπρεπε να ακυρωθεί επειδή οι ένορκοι εξέτασαν αθέμιτα στοιχεία κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για την έκδοση της ετυμηγορίας τους. Ωστόσο η έφεση δεν έγινε δεκτή από τον δικαστή Στάιν.

    Ο Μενέντεζ είχε κατηγορηθεί για διαφθορά και το 2015 για φερόμενη δωροδοκία από πλούσιο οφθαλμίατρο σε αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες. Μετά από μια κακοδικία το 2017, ο Μενέντεζ αθωώθηκε για πολλές κατηγορίες το 2018 με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αποσύρει όσες είχαν απομείνει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κίνα: Απόκοσμες εικόνες, «έντυσαν» ολόκληρα βουνά με φωτοβολταϊκά, δείτε βίντεο

    Στις περιοχές μεγάλου υψομέτρου της επαρχίας Γκουιζού στη νοτιοδυτική Κίνα,...

    Πάνω από 300 γυναίκες υπέβαλαν μήνυση κατά της Μπριζίτ Μακρόν – Αιτία η φράση της «βρωμιάρες σκύλες»

    Μήνυση κατά της συζύγου του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υπέβαλαν...

    Επίδομα Παιδιού: Τι φέρνει το 2026 στις οικογένειες με παιδιά

    Χωρίς αλλαγές στα ποσά και τα κριτήρια θα δοθεί...

    Σάλος στον Λευκό Οίκο: Τι έγραψαν κάτω από το πορτρέτο του Μπάιντεν

    Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης...