Συνάντηση Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Πρόδρομο Πύρρο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά

    Ημερομηνία:

     Την ανάγκη στήριξης των Ρομά, που διαμένουν στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, για την ομαλή κοινωνική τους ένταξη, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης στο Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Πρόδρομο Πύρρο. Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στην Αθήνα, ήταν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Κάτω Αχαΐας «Άγιος Γεώργιος» και αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Αντώνιος Μπατζαλής.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης δήλωσε: «Εξετάσαμε πολιτικές για την κοινωνική ένταξη των Ρομά σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η απασχόληση. Επίσης, υπογράμμισα την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Ρομά της Δυτικής Αχαΐας μέσα από τη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης σε επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης και στέγασης.  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  επιθυμεί να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήσαμε δράσεις, πρωτοβουλίες και προγράμματα με στόχο την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών».

    Αναφορικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία ο κ. Πύρρος είπε ότι μέσα από την εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων θα επιτευχθεί η κοινωνική ένταξη των Ρομά .

    «Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία αναδείξαμε τα κυρίαρχα ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, υγιεινής, υγειονομικής περίθαλψης και απασχόλησης των Ρομά, ενώ εστιάσαμε και στο θέμα της εκπαίδευσης των μικρών παιδιών, ζητώντας θεσμική παρέμβαση και έλεγχο για την διασφάλισή της. Η προώθηση της ενεργού συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή, αλλά και η ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασής τους σε βασικές υπηρεσίες κι αγαθά αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής μας Αρχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος επίσης, επέδωσε στον γεν. γραμματέα υπόμνημα και με άλλα θέματα, όπως οι εργάτες γης και οι συνθήκες διαβίωσης και απασχόλησής τους σε ισορροπία με την τοπική κοινωνία.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βατικανό: Αποσύρθηκαν 2 καρνιδάλιοι από το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα – Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 Μαΐου

    Μειώνεται ο αριθμός των καρδιναλίων που θα μεταβούν στο Βατικανό,...

    Λένα Δροσάκη για την παράσυρσή της από αυτοκίνητο: «Έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι»

    «Έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι» ανέφερε η Λένα Δροσάκη, η...

    Πάτρα: Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση όλοι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο της ναυτικού

    Ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης,...

    Μετανάστευση: Πάνω από 72.000 άνθρωποι πέθαναν ή εξαφανίστηκαν από το 2014, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

    Πάνω από 72.000 άνθρωποι πέθαναν ή χάθηκαν κατά μήκος των μεταναστευτικών...