«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Έως 8.000 ευρώ η επιδότηση

    Ημερομηνία:

    Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», με στόχο να ενισχύσει τους ιδιοκτήτες κατοικιών που επιθυμούν να ανακαινίσουν τα ακίνητά τους και να τα διαθέσουν για μακροχρόνιες μισθώσεις.

    Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, προσφέρει επιδότηση που φτάνει έως το 60% της δαπάνης, με ανώτατο όριο δαπανών τα 13.500 ευρώ, και ανώτατο ποσό επιδότησης τα 8.000 ευρώ. Ο νέος σχεδιασμός του προγράμματος αναμένεται να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς η επιδότηση έχει αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή, η οποία δεν είχε σημειώσει τη ζητούμενη ανταπόκριση.
    Η βελτίωση των όρων έρχεται μετά από νομοθετική ρύθμιση και αφορά κυρίως την αύξηση του ποσοστού επιδότησης από 40% σε 60%, καθώς και την αύξηση του ορίου των δαπανών που μπορούν να καλυφθούν από το πρόγραμμα, από 10.000 ευρώ σε 13.500 ευρώ.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες κενών ακινήτων επιφάνειας έως 100 τ.μ., οι οποίοι επιθυμούν να τα ανακαινίσουν για να τα εκμεταλλευτούν μέσω ενοικίασης.

    Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές για ακίνητα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως το να μην είναι δηλωμένα ως πρώτη κατοικία ή μισθωμένα και να είναι καταχωρισμένα ως κενά στα έντυπα Ε2 των τελευταίων τριών ετών.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στα 10 δισ. θα ανέλθει ο πληθυσμός του πλανήτη στα τέλη του αιώνα – Μη αναστρέψιμη η αύξησή του

    «Ο πληθυσμός του πλανήτη αυξάνεται ταχύτατα εγείροντας έντονους φόβους...

    ΠΑΤΡΑ: Το Εργατικό Κέντρο προς τιμήν του άλλαξε απόφαση! ΜΙΑ η συγκέντρωση για τα Τέμπη

    Αλλαξε απόφαση το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τελικά δεν...

    Πάταγος με Μούσχουρη! Η σειρά του Netflix και το ξεχασμένο τραγούδι

    Ενα παλιό και μέχρι πρότινος ξεχασμένο τραγούδι της Νάνας Μούσχουρη κάνει δεύτερη καριέρα...

    Σφοδρές αντιδράσεις για το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» που θα ανέβει στο Λος Αντζελες!

    Δεν έχουν τον θεό τους εκεί στο Χόλιγουντ, όπου ετοιμάζονται...
    Best Shop