Τέμπη: Οι μηνύσεις, οι εξελίξεις και η προανακριτική επιτροπή

    Ημερομηνία:

    Συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν στην Αντιεισαγγελέα Λάρισας, για τη μήνυση που είχαν υποβάλλει σε βάρος του Εφέτη Ανακριτή, που ερευνά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

    Το κατώφλι της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας πέρασαν νωρίς το πρωί η Πρόεδρος Συλλόγου θυμάτων των Τεμπών κ. Καρυστιανού, καθώς και συγγενείς θυμάτων, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικά με την μήνυση που είχαν υποβάλλει σε βάρος του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών και όπως ισχυρίζονται δεν ενσωμάτωσε στη δικογραφία 649.000 αρχεία.

    Επίσης καταγγέλλουν τον εισαγγελικό λειτουργό πως με δική του εντολή καταστράφηκε πολύτιμο βιολογικό υλικό από θύματα, το οποίο θα μπορούσε να συνδράμει αποφασιστικά στο να λάμψει η αλήθεια.

    O Σωτήρης Μήτσκας πατέρας της Ιφιγένειας ανέφερε: «Να μας δείξει επιτέλους τα βίντεο ο κ. Μπακαίμης γιατί τα βίντεο υπάρχουν».

    Ο Παύλος Ασλανίδης, με εξώδικη αίτηση του ζήτησε από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή να κληθούν ως μάρτυρες οι 171 τραυματίες της μοιραίας σύγκρουσης.

    • 56 βαριά τραυματίες
    • 115 ελαφρύτερα τραυματισμένοι

    Στα τέλη της εβδομάδας θα απολογηθεί διευθυντικό στέλεχος της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών, η οποία κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για άλλα πλημμελήματα και έχει λάβει ήδη δύο προθεσμίες προκειμένου να απολογηθεί.

    • Απολογία της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών
    • κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και πλημμελήματα

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, στις 11 Ιουνίου θα καθίσουν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, αλλά και ο εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης,μετά την αποστολή βίντεο από άλλο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης από εκείνον που ζήτησε ο Εφέτης Ανακριτής.

    Προανακριτική επιτροπή

    Εκτός προανακριτικής για τα Τέμπη, ζήτησε να βρεθεί ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καλογερόπουλος, για λόγους υγείας, και μάλιστα στο «παρά πέντε» της διαδικασίας καθώς η πρώτη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 18 Μαρτίου στις 10 το πρωί.

    Ειδικότερα, ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε να αντικατασταθεί από την προανακριτική για το δυστύχημα στα Τέμπη και πιο συγκεκριμένα, για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Κατά πηγές, ο ίδιος ενημέρωσε την κοινοβουλευτική ομάδα όταν δεν μπορεί να συμμετάσχει, καθώς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλογερόπουλος ήταν ο αντικαταστάτης του βουλευτή της ΝΔ Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού, που είχε δηλώσει αντίστοιχα προσωπικό κώλυμα.

    Κατά πληροφορίες, η αντικατάστριά του θα είναι η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

    Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά, έκανε σχόλιο για τις πρόσφατες αντικαταστάσεις στην προανακρτική για τα Τέμπη. «Παραίτηση στην παραίτηση, αντικαταστάσεις και αρνήσεις στην προανακριτική για τα Τέμπη. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν βρίσκει πρόθυμους για μία ακόμη συγκάλυψη. Για μία ακόμη ”κακή στιγμή” του Κοινοβουλίου. Ό,τι κι αν σχεδιάζουν, δεν θα τους περάσει. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια θα λάμψει».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν δυναμικά στα ελληνικά ομόλογα

    Ισχυρές ροές ξένων κεφαλαίων καταγράφονται φέτος στην ελληνική αγορά ομολόγων και μετοχών, επιβεβαιώνοντας την...

    Η συνταγή της γιαγιάς Άννας: Φανουρόπιτα με την ευχή του Αγίου Φανουρίου

    Η φανουρόπιτα είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική παραδοσιακή πίτα...

    Ο Ιάσων Φωτήλας αποχαιρετά τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας αποχαιρετά τον Απόστολο Βεσυρόπουλο...

    EMΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ: Ο Eμπορικός σύλλογος “απών” από τις τρέχουσες εξελίξεις.

    Κύριε πρόεδρε, Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εμπορική κοινότητα, ο...