
Το κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο αποτελεί ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και συνδυάζει την τρυφερή υφή του κοτόπουλου με την δροσερή γεύση του λεμονιού. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο. Για πιο τραγανή πέτσα, ψήστε το κοτόπουλο σε υψηλότερη θερμοκρασία για τα τελευταία 10-15 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 2-3 λεμόνια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά:
- Πατάτες, κομμένες σε φέτες
- Κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάζετε το κοτόπουλο στο μπολ και το μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή ακόμα καλύτερα για μερικές ώρες στο ψυγείο.
- Αν θέλετε, προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί.
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο ταψί, μαζί με τη μαρινάδα.
- Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να ροδίσει.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, περιχύνετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του ταψιού.


