Συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο – Ένα κλασικό πιάτο με πλούσια γεύση

    Ημερομηνία:

    Το κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο αποτελεί ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και συνδυάζει την τρυφερή υφή του κοτόπουλου με την δροσερή γεύση του λεμονιού. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο. Για πιο τραγανή πέτσα, ψήστε το κοτόπουλο σε υψηλότερη θερμοκρασία για τα τελευταία 10-15 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • Χυμός από 2-3 λεμόνια
    • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
    • Αλάτι και πιπέρι

    Προαιρετικά:

    • Πατάτες, κομμένες σε φέτες
    • Κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
    3. Βάζετε το κοτόπουλο στο μπολ και το μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή ακόμα καλύτερα για μερικές ώρες στο ψυγείο.
    4. Αν θέλετε, προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί.
    5. Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο ταψί, μαζί με τη μαρινάδα.
    6. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να ροδίσει.
    7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, περιχύνετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του ταψιού.
    Φλίγκος
    proliptikes
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πανεπιστήμιο Πατρών: Σημαντική συνεργασία με το Imperial College London

    Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης και διασύνδεσης του ακαδημαϊκού έργου που...

    Συνάντηση Εργασίας για την προετοιμασία και λειτουργία των Παιδικών Κατασκηνώσεων Αχαΐας

    "Με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία για την καλή λειτουργία των παιδικών...

    O Aντώνης Χαροκόπος στο 13ο Foroum Υγείας

     Ο Αντώνης Χαροκόπος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πάτρα Σπουδαία...