AXAΪΑ: Έφυγε από τη ζωή ο «κυρ-Νικολάκης» ο φωτογράφος

    Ημερομηνία:

    Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στο Αίγιο η είδηση του θανάτου του φωτογράφου Νίκου Τρίψα, του αγαπημένου «Νικολάκη», που για δεκαετίες κατέγραψε με τον φακό του χιλιάδες καθημερινές και επίσημες στιγμές, γιορτές, λύπες, εκδρομές κ.α., δημιουργώντας ένα μοναδικό και πολύτιμο αρχείο της νεότερης ιστορίας του τόπου.

    Ο κυρ-Νίκος έφυγε σε ηλικία 90 ετών μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ενώ μέχρι και πριν λίγα χρόνια εργαζόταν κανονικά, ως αναπόσπαστο μέλος κάθε εκδήλωσης που ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί χωρίς αυτόν. Από τη δεκαετία του 1950 οπότε ξεκίνησε τη δράση του έως και τη δεκαετία του 2010, φωτογράφισε χιλιάδες Αιγιώτες κάθε ηλικίας ως πλανόδιος, μιας και ποτέ δεν απέκτησε δικό του μαγαζί αλλά έκανε εμφανίσεις σε τοπικούς φωτογράφους.

    Έβγαζε το μεροκάματο του τίμια και ευσυνείδητα, πάντα με χαμόγελο και αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της ζωης με επιμονή, πίστη και απίστευτη εσωτερική δύναμη. Άνθρωπος της παρέας, ήταν πάντα απολαυστικές οι διηγήσεις του από εκδρομές, από το θρυλικό κλαμπ Μεντιτερανέ στο Λαμπίρι όπου εργαζόταν τα καλοκαίρια, από ιστορίες που κατέγραφε με το φακό του και τη μνήμη του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γνωστός ψυχίατρος έστελνε φωτογραφίες των γεννητικών του οργάνων σε πρώην ασθενή του!

    Μια υπόθεση σοκ με φερόμενο δράστη ένα ψυχίατρο και...

    Πέθανε ο γλάρος που χτυπήθηκε από βολέ τερματοφύλακα – Περαστικός τον βρήκε στα σκουπίδια

    Τον γύρο του διαδικτύου έκανε χθες το βίντεο με έναν...

    Ελεύθεροι επαγγελματίες: Με 800 ευρώ σύνταξη οι 9 στους 10

    Αμετακίνητοι στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία του ΕΦΚΑ, με το χαμηλότερο...

    Airbnb: Τέλος χρόνου για οριστικοποίηση δηλώσεων στην ΑΑΔΕ

    Αντίστροφη μέτρηση για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb,...