Νότιο Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και 40 τραυματίες εξαιτίας συγκρούσεων έπειτα από… ζωοκλοπή

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας συγκρούσεων που ξέσπασαν σε κοινότητα στο βόρειο τμήμα του Νότιου Σουδάν, την οποία κυρίευσε για σύντομο χρονικό διάστημα ομάδα νεαρών ενόπλων έπειτα από ζωοκλοπή, δήλωσε την Πέμπτη (3/4) τοπικός αξιωματούχος.

    Νεαροί ένοπλοι έκλεψαν αρνιά

    Οι ταραχές στην περιοχή Ρουένγκ ξέσπασαν στις αρχές της εβδομάδας, όταν νεαροί ένοπλοι έκλεψαν αρνιά προτού εκδιωχθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με τον Σάιμον Τσολ Μιάλιθ, τοπικό υπουργό Πληροφοριών.

    Προχθές Τετάρτη μονάδες του κυβερνητικού στρατού (SSPDF) εκδίωξαν τους ενόπλους από την κοινότητα και αποκαταστάθηκε η ηρεμία, είπε ο κ. Μιάλιθ. Οι συγκρούσεις είχαν «30 νεκρούς και περίπου 40 τραυματίες», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

    Συχνές συγκρούσεις

    Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, κάποιοι από τους νεκρούς ανήκαν στην ομάδα των οπλισμένων νεαρών, ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.

    Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κτηνοτρόφους και γεωργούς είναι αρκετά συχνές στο Νότιο Σουδάν. Ωστόσο, οι αιματηρές συγκρούσεις αυτής της εβδομάδας καταγράφονται με φόντο την αναζωπύρωση των πολιτικών εντάσεων στη χώρα.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΗΠΑ: Ο δημοφιλέστερος TikToker στον κόσμο, Κάμπι Λάμε, συνελήφθη λόγω ληγμένης βίζας

    Ο δημοφιλέστερος σταρ του TikTok σε όλον τον κόσμο,...

    Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο μέσα σε 4 χρόνια: Φοβάται ρωσική εισβολή και σχεδιάζει καταφύγια ανθεκτικά σε βομβαρδισμούς

    Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει τον αριθμό των ανθεκτικών σε βομβαρδισμούς καταφυγίων της,...

    Τραγωδία: Νεκρός 19χρονος στην άσφαλτο – Ανετράπη το ΙΧ του – ΦΩΤΟ

    Σοκ και θλίψη προκαλεί το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Καμία κατηγορία για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς – ΦΩΤΟ

    Στην Πεντέλη (κάηκαν 105.000 στρέμματα) και το Ξυλόκαστρο (65.000 στρέμματα έγιναν στάχτη) σημειώθηκαν...