Συνέδριο από φθινόπωρο στη ΝΔ

    Ημερομηνία:

    Αρκετά πράγματα γίνονται και στο κόμμα της ΝΔ, μετά τον χθεσινό «ανασχηματισμό» που έκανε στη Βουλή ο Μητσοτάκης και βασικώς «βόλεψε» σε θέσεις συντονιστών Επιτροπών βουλευτές που δεν έγιναν υπουργοί. Τι να κάνουμε, δεν είναι όλοι τυχεροί. Σήμερα κάνει πρεμιέρα (ΕΡΤ) η νέα εκπρόσωπος Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ ήδη έπιασε δουλειά, στο νέο γραφείο του στον δεύτερο όροφο, ο Νίκος Ρωμανός ως διευθυντής ψηφιακών Μέσων. Το ενδιαφέρον που μαθαίνω πάντως, είναι ότι το συνέδριο του κόμματος πάει για φθινόπωρο και μάλιστα αφού προηγηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων και συνέδρων.

    Οι σκιώδεις γαλάζιοι υπουργοί και…

    Φλίγκος

    Ρόλους τομεάρχη ή «σκιώδους υπουργού» βλέπουμε συνήθως στην αξιωματική αντιπολίτευση που φιλοδοξεί να έχει ετοιμοπόλεμα στελέχη όταν ανέλθει στην εξουσία. Υπό αυτή την έννοια, προκάλεσε μια σχετική έκπληξη η απόφαση του πρωθυπουργού να αναθέσει τομεακά καθήκοντα σε συγκεκριμένους βουλευτές. Για παράδειγμα, ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Καπετάνος ανέλαβε εκπρόσωπος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δηλαδή κάτι σαν τομεάρχης Παιδείας. Αντίστοιχα ο Δημήτρης Καιρίδης του βορείου τομέα πήρε την Άμυνα και την Εξωτερική πολιτική, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της Β Πειραιά τον τομέα Ανάπτυξης και Εμπορίου, ο Σταύρος Κελέτσης από τον Έβρο την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, ο Σταύρος Παπασωτηρίου από την Φλώρινα την Υγεία και το κοινωνικό κράτος ενώ ο Στέλιος Πέτσας από την Ανατολική Αττική την Οικονομία.

    … οι μόνιμα γκρινιάζοντες

    -Με το μοίρασμα των ρόλων το Μαξίμου -λέει- πως στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ Βουλής-υπουργείων και στην καλύτερη επεξεργασία των υπό συζήτηση νομοσχεδίων. Από την άλλη, οι κακοπροαίρετοι υποστηρίζουν ότι «χρυσώνεται το χάπι» σε όσους εξακολουθούν να βλέπουν με το κιάλι την είσοδό τους στην κυβέρνηση. Υπάρχουν βέβαια και οι μόνιμα γκρινιάζοντες, που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν -δεξιά και αριστερά- γιατί οι ρόλοι ανατέθηκαν σε μη έμπειρους κοινοβουλευτικούς που μετρούν μια το πολύ δύο θητείες. Βέβαια, αυτό που μαθαίνω είναι ότι αρχικά προσεγγίστηκαν πιο μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη αλλά αρνήθηκαν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Χαράλαμπος Μπονάνος για την γιορτή του πατέρα

    Εγραψε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος: Διαβάστε αυτό για την...

    Mαραθώνιος Μητσοτάκη σε δύο μέτωπα – Διεθνείς επαφές και κοινωνική στρατηγική

    Η αναβάθμιση της θέσης της χώρας μέσω διεθνών επαφών και...

    Σκυλιά-ρομπότ ανέπτυξε η Εθνοφρουρά στο Λος Άντζελες για την αντιμετώπιση των ταραχών

    Ρομπότ που μοιάζουν με σκυλιά ανέπτυξε η αμερικανική Εθνοφρουρά...

    Ακίνητα: Προσπάθεια να μπει φραγμός στα «μαύρα» μισθωτήρια

    Μπορεί ένα σπίτι να δηλώνεται κλειστό, ενώ την ίδια...