Φεύγουν άρον άρον Πατρινοί για … σεζόν!

    Ημερομηνία:

    Αντίστροφα μετράμε πλέον για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Αντίστροφα όχι μόνο εμείς αλλά και για οι δεκάδες εργαζομένοι που φεύγουν για τα νησιά προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζειν.

    Αναμεσά τους φυσικά και αρκετοί Πατρινοί οι οποίοι οδεύουν στα νησιά του Ιονίου όπως Κεφαλονιά και Λευκάδα ενώ φυσικά στη λίστα ανήκει και το Αιγαίο όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος και Νάξος.

    Αξίζει να σημειωθεί πως μερίδα των Πατρινών που αναζητούν καλοκαιρινή εργασία καταφεύγουν και στα ξενοδοχεία της Ηλείας προορισμός κοντινός ώστε να μπορεί η μερίδα αυτή να βρίσκεται κοντά στο σπίτι της.

    Η εξέλιξη αυτή όπως γίνεται αντιληπτό δημιουργεί και σημαντικά κενά στο κλάδο της εστίασης στην Πάτρα αφού πλέον αρκετά καλοκαιρινά μαγαζιά αλλά και καταστήματα του κέντρου βρίσκονται υποστελεχωμένα και καλούνται να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση.

    Μάλιστα, η λεγόμενη καλοκαιρινή σεζόν δεν επιτρέπει τα «κανονικά ωράρια». Πολλές φορές οι εργαζόμενοι δουλεύουν βάρδιες των εννέα, δέκα και έντεκα ωρών, στο πλαίσιο αντίστοιχης συμφωνίας που έχουν κάνει με τον εργοδότη. Το γεγονός ότι τα ωράρια αυτά είναι προϊόν συμφωνίας, δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαιτητικά και, μακροπρόθεσμα, εξαντλητικά για έναν εργαζόμενο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πλήθος πιστών τίμησε τον Άγιο Σπυρίδωνα, Πολιούχο της Ζαχάρως

    Με θρησκευτική κατάνυξη και τη μαζική συμμετοχή των πιστών...

    Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα έλαβαν ο ανιψιός και ο επιχειρηματίας

    Προθεσμία να απολογηθούν στην ανακρίτρια στις 10 το πρωί...

    Κατερίνα Καινούργιου: Εκτιμώ τον Αλεξάνδρου, πρέπει η Τούνη να τα λέει αυτά δημόσια;

    Το ξέσπασμα της Ιωάννας Τούνη κατά του Δημήτρη Αλεξάνδρου μετά τη συνέντευξή του...

    Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια ιδιοκτησίες της Odeon και του Γ. Καρούζου

    Σε νέους ιδιοκτήτες πέρασαν ακίνητα της εταιρείας Odeon καθώς και διαμερίσματα...