Τουρκία: Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν χαιρετίζει την ανακοίνωση διάλυσης του PKK

    Ημερομηνία:

    Ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Κουρδιστάν (PKK), ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, «χαιρέτισε» τη διάλυση της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης. «Χαιρετίζω με ταπεινότητα τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο ιστορικό 12ο Συνέδριο», έγραψε ο Οτσαλάν σε μήνυμά του που δόθηκε την Τρίτη (13/5) στη δημοσιότητα.

    Ο Οτσαλάν έκανε αναφορά στο συνέδριο του ΡΚΚ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο τέλος του οποίου η ένοπλη οργάνωση πήρε την ιστορική απόφαση να καταθέσει τα όπλα έπειτα από περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες ανταρτοπόλεμου εναντίον του τουρκικού κράτους.

     

    Σημειώνεται ότι ο 76χρονος Οτσαλάν έχει περάσει ένα τέταρτο του αιώνα στη φυλακή αφού ηγήθηκε του ένοπλου αγώνα του κινήματός του κατά του τουρκικού κράτους με στόχο ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος. Τον Φεβρουάριο έκανε μια ιστορική έκκληση για ειρήνη.

     

    Ο αγώνας έκανε τον κύκλο του, είπε, ζητώντας από το PKK να καταθέσει τα όπλα και χθες η ένοπλη οργάνωση υπάκουσε στην έκκλησή του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μήνυμα σε Γερουλάνο με… γεύση Αχαΐας

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δείχνει διατεθειµένος να ανεχτεί για...

    Ερύμανθος: Ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικές μελέτες – Σε πρώτο πλάνο οδική ασφάλεια και πολιτική προστασία

    Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα δύο σηµαντικές µελέτες των Τεχνικών Υπηρεσιών της...

    Ζάκυνθος: Όχι στη θανάτωση του πίτ μπουλ μετά τον θάνατο του δίχρονου – Μεταφέρεται σε ειδική δομή

    Ομόφωνα αποφάσισε η αρμόδια πενταμελής επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου...

    Εξαφάνιση Λόρας: Τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στο «φιάσκο»! Τα κανάλια έβγαζαν μάρτυρες πώς… την είχαν δει

    Είκοσι δύο ημέρες ολόκληρη η χώρα και η Ελληνική Αστυνομία αναζητούσαν τη...