Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους κατοίκους, λόγω των ιδιαίτερων χρωμάτων της.

Η αράχνη-πασχαλίτσα στην Αργολίδα
Το συγκεκριμένο είδος είναι προστατευόμενο και σπάνιο. Η αράχνη πασχαλίτσα έχει ένα πολύ ήπιο δηλητήριο που δεν βλάπτει την υγεία του ανθρώπου σε αντίθεση με τις μέλισσες και τις σφήκες που μπορεί σε άτομα με αλλεργικές αντιδράσεις να προκαλέσουν προβλήματα.
Η αράχνη πασχαλίτσα ζει περίπου τρία χρόνια και τα θηλυκά γεννούν τα αυγά τους σε ομάδα των 80 μέσα στο λαγούμι. Οι νεαρές εκκολαπτόμενες αράχνες τρέφονται με έμεσμα της μητέρας τους και τελικά οι νεαρές αράχνες σκοτώνουν και τρώνε τη μητέρα τους, όταν αυτή δεν μπορεί να πλέον να τους δίνει τροφή.
Απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση εδώ και χρόνια

Το συγκεκριμένο είδος αράχνης θεωρείται απειλούμενο προς εξαφάνιση ήδη από την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.
Η αράχνη-πασχαλίτσα είναι επίσης προστατευόμενο είδος στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009.
Η πόλη Λομέλ ήταν το μοναδικό μέρος του Βελγίου που ζούσε το συγκεκριμένο είδος.
Το 2016 υπάρχουν οι πρώτες αναφορές στην Ελλάδα για την Eresus Cinnaberinus, που πλέον επισήμως κατοικεί και στη Λαμία.