Καλάβρυτα: Με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

    Ημερομηνία:

    Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου θα φτάσει στα Καλάβρυτα και θα διανυκτερεύσει, προερχόμενη απ’ την Κλειτορία, η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Μιλάνο – Κορτίνα 2026», στο τέλος της πρώτης μέρας της Λαμπαδηδρομίας που θα έχει αφετηρία της την Αρχαία Ολυμπία.

    Στον Δήμο Καλαβρύτων η Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει με τιμές Αρχηγού Κράτους η δε διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας στα Καλάβρυτα θα είναι η εξής: Ιστορικό Μονοπάτι Εκτέλεσης – Ιστορικό Νεκροταφείο Καλαβρύτων – Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος – Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων.

    Στη συνέχεια θα γίνει η Αφή του Βωμού και θ’ ακολουθήσουν ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί απ’ τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, από εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Μιλάνο – Κορτίνα 2026» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και στη συνέχεια παρουσίαση παραδοσιακών χορών απ’ τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Καλαβρύτων και Σκεπαστού.

    Η διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 9 ημέρες, καλύπτοντας 2.200 χιλιόμετρα, διασχίζοντας 23 νομούς και 7 Περιφέρειες της χώρας.

    Αναλυτικά, η Φλόγα θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία και θα διανύσει σταδιακά διαδρομές μέσα από πόλεις και περιοχές όπως: Πύργος, Αμαλιάδα, Κλειτορία, Καλάβρυτα, Πάτρα, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Μέτσοβο, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Νάουσα, Σέρρες, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Αράχωβα, Λιβαδειά, Αθήνα, καταλήγοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 4 Δεκεμβρίου 2025 για την Τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή «Μιλάνο – Κορτίνα 2026», ώστε να ξεκινήσει το ταξίδι της στην Ιταλία μέχρι την Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2026.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Πλήθος πιστών στους ξεχωριστούς Χαιρετισμούς του Αγίου Ανδρέα (Φώτο)

    Σε ανακοίνωσή της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών τονίζονται τα εξής:...

    ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Παγκόσμια διάκριση για τον σκηνοθέτη του Γιώργο Ζαμπουλάκη

    Παγκόσμια διάκριση για τον Γιώργο Ζαμπουλάκη που σκηνοθετεί  το...

    Πάτρα: Το Αστικό ΚΤΕΛ χαιρετίζει την πρωτοβουλία Φαρμάκη για επιδότηση του φοιτητικού εισιτηρίου

    Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών...