«Κηφήνες» στην Διεύθυνση Μεταφορών Πάτρας; «Παραμάγαζο» που λειτουργεί μέσα στους χώρους εργασίας δημοσίων υπαλλήλων, σε μία δημόσια υπηρεσία με την ανοχή… των ίδιων των υπαλλήλων; Την αφορμή για το ρεπορτάζ μας έδωσε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος ο οποίος παραλίγο να πέσει θύμα αυτής της ιστορίας, όταν όμως κατάλαβε το παιγνίδι που παιζόταν… έγινε έξω φρενών και φυσικά στέλνει την καταγγελία του… στον Υπουργό! Ο ίδιο έγραψε: «Βρικόλακες στα γκισέ της Δ/νσης Συγκοινωνιών Αχαΐας με την ανοχή, αν όχι και την “αγαστή” συνεργασία με τους υπεύθυνους της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, καραδοκούν και παρεμβαίνουν απρόσκλητοι για διεκπεραίωση υποθέσεων ανυποψίαστων πολιτών, μπροστά στα μάτια του προϊσταμένου και των υπαλλήλων της Υπηρεσίας!!! Ο αρμόδιος Υπουργός γνωρίζει τα όσα ανομολόγητα συμβαίνουν στη Δ/νση Συγκοινωνιών Αχαΐας; Κύριοι Δήμα και Κυρανάκη κλείστε το άθλιο “παραμάγαζο” που εκχυδαΐζει την έννοια του κράτους. Σχετική έγγραφη καταγγελία θα λάβετε άμεσα»!

Τι έχει συμβεί; Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Νταβλούρου μέσα στον χώρο της υπηρεσίας υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να σε πείσουν πώς… τα χαρτιά που καταθέτεις πχ για μία μεταβίβαση οχήματος δεν είναι σωστά και μέχρι… και τις φωνές σου βάζουν (παρόντων των υπαλλήλων) για να σε πείσουν να τους δώσεις τον φάκελο και με το αζημίωτο… να στον φτιάξουν ώστε να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την γραφειοκρατία! «Κρατούσα τον φάκελό μου και ξαφνικά με πλησιάζει μία κυρία που νόμιζα ότι είναι υπάλληλος και μου λέει… θέλετε να δω τον φάκελο; Ναι της λεω και αφού… ξεφυλλίζει τα χαρτιά στα γρήγορα μου λέει… δεν είναι σωστός θα έχετε πρόβλημα. Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει συμβεί και υψώνει τον τόνο της φωνής της λέγοντάς μου ότι… δεν θα ασχοληθεί μαζί μου, ότι περιμένουν και άλλοι και ότι αν θέλω κάτι να πάω στο γραφείο. Ούτε που κατάλαβα ποιο γραφείο εννοούσε, προσπάθησα πάλι να την πλησιάσω για να καταλάβω τι συμβαίνει και οι φωνές της… έφθασαν μέχρι το γραφείο του προϊσταμένου. Ο οποίος μόλις με είδε με αναγνώρισε και με κάλεσε να δει τον φάκελό μου. Οντως τον εξέτασε και ήταν όλα εντάξει. Φυσικά δεν ήθελα να αφήσω το θέμα έτσι και ζήτησα μία κόλλα Α4 για να κάνω καταγγελία σε βάρος της όπως αρχικά νόμιζα… υπαλλήλου. Και τότε ο προϊστάμενος προσπάθησε να με πείσει για το αντίθετο και τελικά μου εξομολογήθηκε πώς… δεν είναι υπάλληλος της υπηρεσίας. Έγινα έξω φρενών. Κατάλαβα ότι εκεί μέσα κάποιοι είχαν στήσει παραμάγαζο για να παίρνουν χρήματα σε… δημόσια υπηρεσία από τον κοσμάκη που ταλαιπωρείται από την γραφειοκρατία. Φυσικά δεν με έπεισε και έκανα την αναφορά μου, λαμβάνοντας και αριθμό πρωτοκόλλου. Φαντάζομαι όμως ότι κάποιος θα πρέπει να σπάσει αυτό το απόστημα. Γιατί δεν είναι δυνατόν σε χώρο δημόσια υπηρεσίας να βρίσκονται κηφήνες που κονομάνε από τους συναλλασσόμενους» κατέληξε ο κ. Νταβλούρος δηλώνοντας πως θα φθάσει το θέμα μέχρι τέλους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον χώρο της υπηρεσίας υπάρχουν τουλάχιστον 3 τέτοιοι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν ακόμη και με… φωνές να σε πείσουν ότι δεν έχεις υποβάλλει σωστό φάκελο και να σου αρπάξουν χρήματα… για να στον φτιάξουν!